Система коментарів на сайті

Дорогі читачі сайту!

Через те, що багато людей намагаються прокоментувати якусь новину на сайті Сторожинець.інфо і у них це не зовсім виходить, виникла необхідність в маленькому роз’ясненні.

Будь ласка, якщо у когось виникають труднощі з коментуванням, ознайомтеся! 

На Сторожинець.інфо використовується система коментування Disqus. Це глобальна система, і будь-який користувач, який буде зареєстрований в цій системі, може коментувати будь-яку новину на будь-якому сайті, де використовується ця ж система.

Під кожною новиною на сайті є блок коментарів, функціонал якого я зараз опишу:

Діскус

Щоб написати коментар, потрібно ввести текст в поле 1. Також за допомогою кнопки 2 можна приєднати зображення до коментаря.

Для того, щоб авторизуватися в системі коментування і розмістити коментар, є декілька варіантів:

  • використати кнопки входу, розміщені в блоці 3 і зайти з своїх облікових записів відповідно з Діскусу, Фейсбуку, Твіттера або Гугл+.
  • Можна зареєструватися, вибравши собі довільне ім’я (нікнейм) згідно власних уподобань (поле 4), після чого з’явиться ще два поля для вводу адреси електронної пошти (e-mail) (поле 5) і паролю (поле 6). Цей пароль і e-mail буде використовуватися для входу в систему Діскус, тому варто його запам’ятати. Ці дані конфіденційні і ніде не відображаються.

Для розміщення коментаря без авторизації (відповісти анонімно) потрібно поставити галочку біля напису “Я краще відповім анонімно” (поле 7). Поле 6 зникне і тоді можна вписувати будь-яке ім’я в поле 4 та будь-яку адресу електронної пошти (e-mail) в поле 5. Ці значення не відображаються і не перевіряються.

Для того, щоб розмістити коментар, потрібно натиснути кнопку 8.

На сайті коментарі сортуються за найстарішими (найстаріші – вверху, найновіші – внизу). Для зручності можна обрати як саме розміщувати коментарі. Для цього є меню

Розгляну також саме поле коментаря:

Коментарі

Поле 5 показує, коли був доданий коментар. Кнопка 3 використовується для відповіді саме на цей коментар. При наведенні вказівника миші на коментар, з’являються додаткові кнопки 7 та 8. Кнопка 7 використовується для згортання коментаря. Кнопка 8 – для скарги на цей коментар. Скарга попадає до адміністратора чи модератора ресурсу і, якщо коментар містить ненормативну лексику чи порушує законодавство України – він буде видалений. Коментар буде схований, якщо він отримає не менше 3 скарг від користувачів.

Відповідь на коментар та скарга на коментар – це єдині дозволені дія для анонімних користувачів.

Для зареєстрованих користувачів системи Дискус є додаткові можливості:

  • виставляти оцінку коментарю за допомогою кнопки 1 (“підтримую”) та кнопки 2 (“не підтримую”);
  • ділитися коментарем в соціальних мережах (кнопка 4);
  • встановлювати собі зображення (аватар) профілю (поле 6);
  • також є можливість підписуватися на коментарі користувачів системи Дискус так, як це зроблено в соціальних мережах;
  • видалити свій коментар.

Ніби із основного все.

Коментарі під цим матеріалом будуть відкриті, тому запрошую.

Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ