Програма розвитку видавничої та поліграфічної галузей

Програма розвитку

На минулій сесії районної ради депутати проголосували за проекти різнопланових Програм розвитку багатьох галузей життя району, які розраховані на різний термін – від 1 до 5 років. Одним з рішень Сторожинецька районна рада затвердила Програму розвитку інформаційно-видавничої та поліграфічної галузей Сторожинецького району на 2016-2020 роки.

Розробником цієї Програми виступив Сектор з питань внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату РДА, а співрозробником – КП “Сторожинецька районна друкарня”, які також виступають учасниками цієї програми. Крім цього, учасниками є редакція районної газети “Рідний Край” та редакція районного радіомовлення.

У описовій частині зазначено, що Програма визначає основну стратегію розвитку районного видавництва та інформаційної галузі району, створення належних умов, що сприятимуть творчій діяльності ЗМІ, а також розвитку видавничої сфери в цілому, забезпечення конституційних гарантій на свободу слова. Реалізація запланованих заходів Програми має на меті збільшення випуску літератури в районі та її популяризацію, що сприятиме задоволенню духовних потреб громади району, покращення матеріально-технічної бази видавничої галузі.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для виконання Програми, яка розрахована на 5 років, – з 2016 по 2020 рік, – складає 1,93 млн. грн. З районного бюджету планують витратити 1,35 млн. грн., а з позабюджетних коштів, таких як кошти підприємств, – ще 580 тис. грн.

Наприклад, Програмою запланований випуск книг під брендом “Моя Сторожинеччина”, а також інших видань, спрямованих на популяризацію краю та його туристичну привабливість. На ці цілі передбачається за 5 років витратити 300 тис. грн., а відповідальність за випуск покладається на учасників програми.

На висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування заплановано 138 тис. грн., а на забезпечення сучасною комп’ютерною технікою редакції районної газети “Рідний край” та КП “Сторожинецька районна друкарня” планується витратити 430 тис. грн. за 5 років.

Програмою визначається середня вартість одного видання книги – від 5200 грн. у 2015 році до 8600 грн. у 2020 році; середня вартість однієї передачі в електронних ЗМІ – від 350 грн. до 600 грн., а середня вартість однієї публікації в друкованих періодичних виданнях – від 350 грн. в 2015 році до 400 грн. в 2019 році.

У плані зміцнення інфраструктури та матеріально технічної бази інформаційної та видавничої галузей Програмою рекомендується надати фінансову допомогу КП “Сторожинецька районна друкарня” у розмірі 200 тис. грн. для забезпечення функціонування копіювально-розмножувального центру.

Всі витрати, передбачені Програмою, можуть змінюватися відповідно до наявності коштів в районному бюджеті.

Саму Програму приводимо нижче:

Програма розвитку інформаційно-видавничої та поліграфічної галузей

1

2

3

4

5

6

7

9

8-1

10

11

Ми будемо намагатися опублікувати для загального ознайомлення всі Програми, які були прийняті на сесії районної ради. 

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ