Збори громади села Великий Кучурів

main

Учора, 7 лютого 2016 року, у селі Великий Кучурів відбулися Загальні збори мешканців села. Зала будинку культури була переповнена вщент – на зборах зареєструвалося понад 350 людей, а багатьом мешканцям села довелося стояти на ногах.

1

Також на захід завітало керівництво Сторожинецького району – голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош та голова Сторожинецької райради Іван Лосік. Участь у зборах взяв заступник головного лікаря Сторожинецької ЦРЛ Олександр Войцехівський, до  якого у великокучурівців виникло чимало запитань, оскільки після утворення Великокучурівської об’єднаної територіальної громади в село з району передали фінансування на медицину.

Для координації зусиль щодо вирішення питань учасників АТО у Великому Кучурові на збори завітав голова Сторожинецького “Об’єднання учасників АТО” Сергій Кривко.

2

Перед початком зборів усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого героя-кіборга Володимира Бузенка.

Першим питанням порядку денного був звіт голови Великокучурівської об’єднаної громади Василя Тодеренчука за 2015 рік та план розвитку громади на 2016 рік.

Очільник громади  розповів про те, що вдалося зробити, а також окреслив основні проблеми, які потребують негайного вирішення – це питання вуличного освітлення в селі, збір та вивіз сміття, ремонт доріг тощо.

Мешканці громади висловлювали своє обурення незадовільною роботою фірми-перевізника за маршрутом Чернівці-Великий Кучурів, а також ситуацією із заміною трансформаторів та електричних стовпів на території громади. На зборах також було прийнято ставки самооподаткування на 2016 рік: для працюючих осіб – 150 грн. на рік, для пенсіонерів – 75 грн. На пропозицію учасників АТО від сплати самооподаткування звільнили учасників бойових дій.

Галина Єреміца

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ