Активність студентів у навчанні – надзвичайно важлива

1

Вчора у Сторожинецькому лісовому коледжі були підведені підсумки роботи декад циклових комісій природничо-математичних та соціально-гуманітарних дисциплін. Мета цих заходів – активізувати роботу студентів саме у навчально-пошуковому напрямку, тому плани роботи на цей період містили багато заходів, пов’язаних із поглибленим вивченням дисциплін, що входять у блок циклових комісій.

Розпочав роботу декад загальний захід, який підготували викладачі Г.С. Киюк, Н.В. Марчук та І.Г. Курінний – “Інтелект-шоу МІФ”.

Захід відбувся в атмосфері свята і піднесеного настрою. Учасники демонстрували знання з математики, інформатики, фізики, а вболівальники намагалися всіляко допомагати їм із зали. Переможці були визначені толерантним журі (директор коледжу П.М. Брижак, заступник директора з виховної роботи В.Д. Малованюк та голова циклової комісії економічних дисциплін В.Ф. Доскалюк). Перше місце виборов студент гр. ЛГ-13 Степан Осовський, друге –  Юрій Кермач, гр. ЛГ-13, третє – Олег Гуль, гр. Б-11.

2

Серед запланованих заходів декади також пройшли:

  • олімпіада з математики (І місце – Яна Лутанюк, гр. Б -11; ІІ – Ганна Козубовська, гр. ЗВ -11; ІІІ – Ганна Шешуряк, гр. Б -11);
  • олімпіада з фізики (І місце – Яна Лутанюк; гр. Б -11; ІІ – Людмила Киюк, гр. ЛГ – 13; ІІІ – Валентин Чікал, гр. ЗВ – 11);
  • олімпіада з інформатики (І місце – Олег Гуль, гр. Б -11; ІІ – Антон Гудима, гр. ЛГ – 13; ІІІ – Яна Лутанюк, гр. Б – 11);
  • конкурс-огляд стінних газет (І місце за кращу стінгазету з фізики виборола Марина Комкова гр. ЛГ-11; з інформатики – Леся Семенюк, гр. ЛГ-41; з математики Тарас Погрібний – гр. ЛГ-13);
  • перегляд презентацій на тему “Рукотворні ліси”.

9, 10 та 11 березня відбулися: навчально-пошукова конференція з ботаніки та  ґрунтознавства на тему “Природа Буковини”, яку провели викладачі коледжу – Т.О. Стерлікова та О.В. Полішенко, конкурс рефератів з природничих дисциплін, бібліографічна виставка про природу Карпат, виставка гербаріїв та ін.

3

З 29 лютого розпочала свою роботу декада соціально-гуманітарних дисциплін. Відповідна циклова комісія запланувала багато цікавих заходів, які активізують роботу студентів усіх курсів. А саме: у понеділок 29.02 в актовому залі коледжу відбувся перегляд презентації “Місто моє – Сторожинець”, яку у рамках пошукової роботи підготували викладачі О.С. Сівак та Н.Г. Корецька. Фільм містить багатий історичний, документальний та фотографічний матеріал, який інформує про минуле і сьогодення нашого міста. Перегляд фільму був приурочений до відзначення 75-річчя створення Чернівецької обл. На свято завітав мер Сторожинця М.М. Карлійчук, який теж багато розповів про трудові подвиги сторожинчан, про сьогодення, плани, перспективи та напрямки співпраці студентів та викладачів коледжу з мерією.

Наприкінці виступу Микола Миколайович запросив студентський парламент до відвідин Сторожинецької міської ради та ознайомлення з роботою депутатського корпусу та членів виконкому.

4

1-2 березня відбулася навчально-пошукова конференція з історії “Мій рідний край”, де студенти І курсу презентували цікаві матеріали про свої рідні села та містечка. Керівник конференції О.С. Сівак доклала багато зусиль для впорядкування знайдених студентами матеріалів, тож конференція виявилась надзвичайно цікавою і пройшла на високому професійному рівні. Переможці заходу були визначені при підведенні підсумків роботи декад циклових комісій.

Також гуманітарії провели конкурси віршів і диктантів до Шевченківських днів, огляд стінгазет до 145-річчя з дня народження Лесі Українки, конкурси стінних газет з іноземних мов та історії, бібліографічні виставки до вказаних пам’ятних дат та інше. У конкурсі газет з історії на тему “Я люблю свій край” перше місце поділили Тарас Погрібний – ЛГ-13 та студенти гр. Б-11 Яна Лотанюк і Олег Гуль, друге – Іон Дущак – гр. ЛГ-12 та Марина Комкова – гр. ЛГ-11, третє – Ганна Степанська і студенки гр. ЛГ-12 Олеся Гожда та Надія Захарюк.

У конкурсі стінних газет з іноземних мов призові місця відповідно вибороли: Роман Шемота – гр. ЛГ-21, студенти гр. ЛГ 21 Михайло Захарків та Михайло Крач і третє місце розділили студенти гр. ЛГ-21 Сергій Олійник та Юрій Куриндаш і студентки гр. ЗВ -11 Лариса Данилюк і Кароліна Боднар.

У конкурсі студентських малюнків на тему “Духовні цінності людини”,  перше місце виборола Галина Сег – ЛГ- 22, друге – Анжеліка Антуф’єва – гр. Б-21 і третє Марія Хомин – гр. Б-21.

Сподіваємось, проведені заходи внесуть свій позитив у студентське життя і зроблять його більш цікавим, пізнавальним і різноманітним.

Джерело: Сторожинецький лісовий коледж

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ