Децентралізація. Загальні збори міста 18.03.16 р.

main1

В п’ятницю, 18 березня 2016 року, о 14:00 відбулися раніше анонсовані міською радою загальні збори жителів міста щодо децентралізації та добровільного об’єднання громад.

На зборах були присутні голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької районної ради Іван Лосік, експерт Чернівецького Офісу реформ Ольга Чепель, мер Сторожинця Микола Карлійчук, сільські голови, члени виконкому, деякі депутати міської ради та жителі міста.

1

10

9

8

7

2

6

5

4

3

Основною метою зборів було запустити процес децентралізації по відношенню до міста та навколишніх сіл.

Ольга Чепель розповіла, що при об’єднанні в громаді буде залишатися 60% ПДФО, 5% акцизу з підакцизних товарів, 25% екологічного податку, 100% податку з нерухомості, а також мита і збори, які будуть запроваджені в громаді. Також експерт розповіла, що зараз зареєстрований законопроект, який дає право виключно об’єднаній громаді право розпоряджатися землями за межами населеного пункту.

Також на зборах виступив голова Великокучурівської об’єднаної громади Василь Тодеринчук. Він розповів, які зараз відбуваються процеси в єдиний в районі об’єднаній громади, які у них проблемні питання та які плани.

Обговорення та дискусії в залі були дуже жваві, висловлювалися різні думки, хоча загалом явка на збори була надзвичайно низька.

Але збори громадян вирішили надати згоду на добровільне об’єднання територіальних громад Сторожинця та сіл Банилів-Підгірний, Бобівці, Будецень, Верхні Петрівці, Давидівка, Зруб-Комарівці, Кам’яна, Комарівці, Костинці, Ясени, Михальча, Дубове, Заволока, Спаська, Нижні Петрівці, Аршиця, Стара Жадова, Дібрівка, Косованка, Нові Бросківці, Заболоття, Панка, Ропча, Слобода-Комарівці, Старі Бросківці, Череш.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ