На “Прибані” розпочалася активна фаза навчань самооборони

Нові навчання на Прибані

На Сторожинецькому загальновійськовому полігоні “Прибан” розпочалася активна фаза навчань підрозділів територіальної оборони Хотинського району, які переймають досвід проведення єдиних в Україні бойових навчань самооборони. Також до навчань долучилися учасники АТО з Сторожинецького та Глибоцького районів.

“Розпочалися навчання з здійснення маршу з відправної точки Хотинського РВК на місце проведення злагодження сил самооборони, – розповідає начальник полігону “Прибан” Олексій Павлюк. – Після прибуття у визначений район учасникам зборів урочисто вручили зброю. Ті громадяни, які не приймали присягу на вірність Україні, прийняли її.

Учасники були розподілені на 3 групи (роти), які навчаються згідно плану проведення зборів. Одна із груп сьогодні відпрацьовувала практичні навички з використанням стрілецької зброї, ручних гранатометів, метання бойових гранат. Вони дисципліновано виконували накази та дотримувалися заходів безпеки.

Військовослужбовці, які мають досвід бойових дій в зоні АТО, доповнювали інструктажі власним досвідом, а саме описували ситуації, з якими вони стикалися під час боїв на Сході України. До адміністрування проведення зборів долучилися і воїни-афганці.

В подальшому всі групи будуть проходити всі пункти плану навчань та будуть здавати заліки по набутим навичкам. Найкращі бійці будуть нагороджені грамотами та відзнаками.

Шановні жителі навколишніх сіл, які межують з територією полігону “Прибан”! Звертаємо вашу увагу на дотримання вимог знаків, які розміщені по периметру території та забороняють заходити на полігон. Хочу нагадати, що минулого року на полігоні був надзвичайний випадок через ігнорування правил.

На “Прибані” використовуються бойові снаряди та інші вибухонебезпечні предмети.

Ви несете особисту відповідальність за власне життя за здоров’я при порушенні кордону полігону!

Також пам’ятайте – пересікаючи кордон полігону ви будете нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність!”

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ