Виховна година “Стань на захист України!”

2

У зв’язку із зростаючими вимогами до рівня патріотичного виховання в Сторожинецькій районній бібліотеці в рамках тижня юнацької книги “Патріотами не народжуються – патріотами стають!” було організовано військово-патріотичну годину “Стань на захист України!” та патріотичну бесіду “Волонтерський рух України” для допризовної молоді, а саме учнів старших класів Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів.

Партнерами у підготовці і проведенню заходів виступили працівники районного військового комісаріату, учасники АТО: солдат військомату Репінецький Олег Валерійович та заступник військового комісара Іларіонов Максим Анатолійович.

Вони розповіли про морально-політичну і практичну підготовку допризовників до виконання священного обов’язку – захисту незалежної України, військової служби в Збройних силах України, формуванню у молоді стійкості, мужності, готовності до подвигу, самопідготовки і самовиховання, вихованню почуття патріотизму, бажання відстояти незалежність і соборність держави.

1

Збройні сили України переходять на стандарти НАТО, а одним з них є комплектування війська контрактниками. За словами солдата Олега Валерійовича, який розповів слухачам про контрактну службу – кандидати повинні бути морально та фізично здоровими людьми, а ще патріотами держави.

Між учнями та військовими відбулася цікава дискусія, де було задано багато запитань: “Як поступити у військовий ВУЗ?”, “Як стати справжнім захисником?”, “Чим відрізняється призов від мобілізації?”, “На яких посадах служать у війську дівчата?”, “Як стати волонтером?” На всі питання учні отримали змістовну та обґрунтовану відповідь.

4

Про важливу роль волонтерів в зоні АТО, їхню безкорисливу самопожертву в ім’я України розповів волонтер Пансик Максим Михайлович.

Волонтери для армії є незамінними помічникам і під час військових дій, і під час збору і доставки необхідних речей, продуктів харчування. Своїми діями вони привертають увагу жителів міста, не лишають нікого байдужими до подій у державі та допомагають солдатам, нашим землякам, що обороняють та захищають нас на кордоні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших земляків, мужніх захисників України, героїв АТО. Учні мали змогу переглянути відеофільми з героїчного минулого козацької доби – Запорізької Січі, про вагомий внесок українського народу у перемогу над фашизмом, про тих, хто загинув на полях битв за честь, свободу, незалежність Батьківщини.

5

Заходи супроводжувались кадрами з відеокліпів про минуле і сьогодення української армії “Ніхто крім нас”, “Разом і до кінця” та інших. Не аби яку увагу читачів привернула розгорнута книжково-ілюстративна виставка “Стань на захист України!”, на якій були представленні сучасні матеріали, дослідження, статі та книги із серії “Українська мілітарна історія” про історичне минуле і сучасне українського війська, захист України: Запорізьку Січ, січових стрільців, Україну у Другій світовій війні, останні події в зоні АТО. На виставці були представленні газетно-журнальні матеріали, література національно-патріотичної тематики.

3
Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, тому спільними зусиллями працівники бібліотеки за допомогою різноманітних форм і методів роботи покликані формувати у молоді патріотизм та національну гідність, виховувати національно свідомих громадян.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ