Мешканці Реутова висловили обурення, перекривши дорогу

6

Нещодавно на перехрестя вулиці О.Кобилянської та вул. Реутова з протестом вийшли обурені жителі навколишніх будинків.

Приводом стали ремонтні роботи по заміні водогону та водовідведення, що проводяться по вул. О. Кобилянської. Невдоволення мешканців викликав не сам факт ремонту, що безперечно річ потрібна та корисна, а спосіб, в який ці самі роботи проводили.

Зокрема, багатотонні КаМАЗи з відкритим бортом курсували по новому асфальтному покритті вул. Реутова, викидаючи хмари вихлопних газів та розсипаючи землю з кузовів, маневруючи між припаркованих авто мешканців, наганяючи жах на їх власників.

5

Тут варто зазначити, що більшість будинків в цьому кварталі мають вже понад сто років, ще австрійської забудови, часто-густо вкриті тріщинами, мають просадку, незважаючи на всі потуги мешканців по підтримці власних домівок в нормальному стані, що на сьогоднішній день коштує немалих коштів.

1

Можна зрозуміти почуття обивателів, коли в твоєму домі стіни трусяться, як при землетрусі, а в повітрі витає сизий туман з вихлопних газів. На наші прохання прояснити ситуацію, водії вантажівок зневажливо цідили крізь зуби одне слово: “Ремонт”.

Розгублені мешканці пішли по місту шукати представників місцевого самоврядування в надії прояснити ситуацію та знайти рішення, що дозволить врятувати від руйнування наші будинки та нашу вулицю. Під кінець першого дня курсування вантажівок одному з мешканців вул. Реутова таки вдалося поспілкуватися з мером міста, який сказав, що нам потрібно просто перекрити вулицю і не пускати вантажівки на вулицю, так як за планом проведення робіт вантажівки повинні курсувати вздовж виритої траншеї по вул. О. Кобилянської. Це саме підтвердив і заступник мера Ілля Карлійчук в особистій розмові зі мною.

В надії, що ситуація вирішилась (не будуть же нам брехати мер і його заступник?!), ми розійшлись по домівках… На наступний день ситуація з вивезенням грунту не тільки не покращилась, а дещо погіршилась.

До зелених КаМАЗів приєднався величезний Т-150, що, просуваючись вулицею, зганяв на узбіччя всі зустрічні легковики. Обурені пустими обіцянками можновладців, та почуваючись обдуреними, люди перекрили вулицю, вимагаючи прибуття представників місцевого самоврядування для пошуку компромісу.

Ганебно, але з мерії ніхто не приїхав, натомність нам довелося сперечатися з водіями вантажівок намагаючись стримувати власні почуття та розуміючи, що шофери лише виконавці.

3

Потрібно віддати належне представнику Національної поліції, який вник в ситуацію та не дав конфлікту перейти в неконтрольоване русло. Після довгих та непродуктивних розмов на місце конфлікту прибув керівник підрядної організації, який черговий раз дав вказівку шоферам курсувати виключно по вул. О. Кобилянської.

На сьогоднішній день роботи припинені, певне в зв’язку з Великоднем, вулицю так сяк позамітали. Що буде після свят сказати важко.

Мушу сказати, мені незрозуміла позиція мера, що називається і нашим, і вашим – мешканцям каже: “Перекривайте дорогу!”, шоферам каже: “Везіть!”

Андрій Кухарук

Категорія: Важливо Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ