Громада Нижніх Петрівців взяла участь у обласному фестивалі

1

Після Великодня, 3 травня 2016 року, в Чернівцях в етнографічному музеї просто неба, відбувся фестиваль “Христос Воскрес! Воскресне Україна!”, в якому взяла участь громада села Нижні Петрівці.

13164349_498736116917965_8863433499203916816_n

Представляли самобутню культуру нашого краю народна майстриня-вишивальниця Васка Флоаря, скульптор по дереву Васка Василь, художник-реаліст Бачу Костинян, народні майстри родини Піцу, берегиня національних костюмів Бурла Олена.

31

Нижньопетрівецька сільська бібліотека представила книжкову виставку “Творчість наших земляків”, а також організували фотовиставку “Шляхами рідного села” та фотоекскурсію етнографічним музеєм “З народної спадщини”.

Для гостей свята народні великодні страви зготували господині Бурла Олена та Штефуряк Марія.

34

Наші краяни підготували для глядачів свята концертну програму “Село на нашій Україні – неначе писанка…”, в рамках якої ознайомили з легендами та історією села, видатними особистостями, народним строєм та традиціями.

49

Яскравими виступами порадували присутніх аматорський художній колектив “Мугурел” та “В’янечек”, дитячий колектив “Перлини Буковини” і солісти Грумеза Данієла та Урсулян Христина.

17

33

Заключним акордом свята був виступ генерального консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдован, яка привітала всіх із світлим святом Христового Воскресіння, та начальника обласного управління культури Чернівецької ОДА Віри Китайгородської, яка нагородила громаду села Нижні Петрівці почесною відзнакою за участь у фестивалі.

Джерело: РБНК

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ