Літературна зустріч письменників двох країн в Красноїльську

1

Нещодавно в Красноїльську на базі бібліотеки-філії №50 відбулась літературна зустріч письменників нашого краю і письменників Сучавського повіту Румунії. У складі делегації з сусідньої держави були директор Повітової бібліотеки Буковини ім. І. Сбієру міста Сучава Габріель Карабуш, письменники Олександр Овідіу Вінтіла та Дайна Черніка.

2

3

Нашу письменницьку когорту представляли письменниця, публіцист, член спілки письменників України Є.Т. Скіпор, письмениця і поетеса, сестра відомого поета з Красноїльська Іллі Мотреску Марія Мотреску-Попеску та молодий поет із Красноїльська, студент ЧНУ ім. Ю.Федьковича В. Авдокілов.

Марія Мотреску-Попеску презентувала свою книгу “Між сном і реальністю”, розповіла про свою талановиту сім’ю, про здобутки свого брата Іллі, який так швидко пішов із життя.

4

5

Продовжила розповідь про Іллю Мотреску Елеонора Скіпор, яка доклала великих зусиль, щоб творчість цього неординарного поета стала доступною широкому загалу читачів.

На згадку про зустріч наша краянка подарувала гостям з Румунії свої книги. У свою чергу румунські письменники розповіли про свої здобутки на літературній ниві та подарувала для читачів бібліотек румуномовних сіл підбірки своїх книг.

6

Директор бібліотеки Буковини ім. І. Сбієру щиро подякував за нагороду вкотре побувати на нашій гостинній землі та за тісну співпрацю між публічними бібліотеками Сучавського повіту та Чернівецької області.

Присутні на зустрічі в цей день мали нагоду взяти участь у вечорі вшанування депортованих осіб селища Красноїльськ, який організували селищна рада та заклади культури.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ