Круглий стіл “Що таке децентралізація?”

5

Вчора, 11 травня 2016 року, у читальному залі Центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл з питань децентралізації та добровільного об’єднання громад у Сторожинецькому районі. Учасниками круглого столу були не тільки бібліотечні працівники району, але й активні читачі.

Захід вели перший заступник голови Сторожинецької РДА Діана Ковальчук, психолог та громадський активіст Максим Пансик і директор Чернівецького Офісу реформ Ігор Бабюк.

2

1

Діана Миколаївна розповіла про успіхи першої в районі об’єднаної територіальної громади – Великокучурівської сільської ради, а також про перспективи об’єднання інших громад у районі.

Максим Михайлович приготував презентаційний слайдовий матеріал про децентралізацію, її особливості та види.

Свою частину виступу Ігор Орестович, як найбільш досвідчений в питаннях децентралізації, розпочав поясненнями для присутніх самої суті процесу добровільного об’єднання, наводячи приклади об’єднаних громад по всій Україні. Його виступ згодом переріс в жваву дискусію, яку підтримували всі присутні на заході. Задавалися численні питання, на які були конкретні та чіткі відповіді.

3

4

На завершення першим заступником голови РДА були продемонстровані слайди з досвідом Польщі в плані децентралізації та їх досягнень за роки життя в гмінах – саме так називається у поляків самоврядна громада мешканців певної території.

Захід був надзвичайно цікавим та корисним, адже він відбувався в форматі дискусії, а не лекції.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ