Спільні проблеми під спільним дахом

1

Жителі будинку по вул. Чаплигіна, 40, стикнулися з проблемною ситуацією – для їхнього органу самоорганізації населення не відкривають рахунок в Казначейській службі і мерія не може долучитися до співфінансування капітального ремонту даху багатоповерхівки.

На збори жильців цього будинку запрошували мера міста, який обіцяв вирішити їх питання ще на першій сесії міської ради. Він не прийшов, а замість нього був присутній перший заступник Сергій Киюк.

Він поспілкувався з присутніми та пояснював їм те, що зараз їм потрібно створювати ОСББ, і наводив приклад ОСББ, що було створене по вул. Чернівецькій, 13, і які в минулому році використали кошти міського бюджету в розмірі 75 тис. грн. на частковий ремонт покрівлі.

Сергій Романович пояснив, що міською радою виділялися кошти в 2014 та 2015 саме на співфінансування будівництва шатрового даху цього будинку. В 2016 році 400 тис. грн. на ці цілі також закладені в міському бюджеті розвитку.

6_11

Але з минулого року використати їх можна тільки при створенні ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків), а жителі створили ОСН (орган самоорганізації населення) – будинковий комітет.

Наразі, відповідно до Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, проведення капітального ремонту або технічного переоснащення будинку може проводити тільки ОСББ.

Жителі відповідали, що вони не проти створення ОСББ, але тільки після того, як мерія їм допоможе вирішити проблеми з покрівлею. Люди переживали, що після того, як будинок передадуть їм на баланс, міська рада може цілком законно відмовити в виконанні робіт. А зараз, допоки балансоутримувачем є КП “Сторожинецьке ЖКГ”, у них є теоретична можливість вирішити проблемні питання.

Ірина Панкратова, депутат міської ради, закріплений за цією вулицею, розповіла, що наразі люди вже згідні створювати ОСББ, але чекають письмових гарантій та підтверджень від мерії щодо готовності вирішувати питання з покрівлею.

Велика вологість в приміщеннях через майже аварійний стан даху дається взнаки, особливо жильцям 4 та 5 поверху.

2

Якщо на четвертому поверсі в квартирах ще не сильно видно вологі плями, то в приміщеннях на п’ятому поверсі ситуація катастрофічна.

3

При чому чоловік, який продемонстрував нам плісняву на стінах і стелі свого помешкання, зазначав, що ремонт він проводив менше року тому.

4

5

6

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ