На “Прибані” проходять військовий вишкіл студенти ЧНУ

8

На Сторожинецькому загальновійськовому полігоні “Прибан” зараз проводяться збори військової кафедри Чернівецького національного університету, на яких студенти закріплюють теоретичні знання та практичні навички.

Збори проводяться з метою підготовки молодшого офіцерського складу, які в майбутньому стануть в лави Збройних сил України. Особовий склад курсантів розподілений на декілька напрямків спеціальностей ЗСУ – офіцери механізованих підрозділів, офіцери по роботі з особовим складом, офіцери артилеристи тощо.

Курсанти кафедри докладають максимум зусиль, щоб пізнати військову справу для захисту нашої Батьківщини, вправно стріляють із стрілецької зброї, виконують вправи водіння військової техніки та виживання в польових умовах.

До занять залучені учасники АТО, які передають досвід, отриманий на сході України. Допомогу у проведенні зборів та в забезпеченні необхідною матеріальною базою надала військова кафедра ЧНУ, житлово-комунальне господарство Глибоцької об’єднаної територіальної громади, небайдужі сторожинчани.

“Хотілося би звернутися до жителів міста та району – під час навчань ведуться стрільби зі стрілецької зброї та техніки бойовими боєприпасами, – говорить начальник полігону “Прибан” Олексій Павлюк. – Для вашої ж безпеки прошу не порушувати межі полігону та з розумінням ставитися до підрозділу, який забезпечує охорону території полігону, де проводяться збори”.

1(1)

1

2(1)

2

3(1)

3

4(1)

4

5(1)

5

6(1)

6

7

9

10

12

13

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ