Бібліотека і молодий користувач: сучасна модель співпраці

6

Вчора, 7 липня 2016 року, на базі Сторожинецької районної бібліотеки відбувся обласний семінар-практикум фахівців з обслуговування юнацтва “Бібліотека і молодий користувач: сучасна модель співпраці”.

До читального залу районної бібліотеки приїхали фахівці з юнацтва бібліотечних систем всіх районів нашої області та працівники обласної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка.

1

Роботу семінару-практикуму розпочала заступник директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М.Івасюка Довгань М.М. Вона ознайомила присутніх з колом питань, які будуть розглядатися на семінарі та запросила до слова начальника відділу культури, національностей та релігій Сторожинецької РДА Давидчук І.В., яка привітала гостей на нашій гостинній землі, розповіла про тісну співпрацю клубних і бібліотечних працівників Сторожинеччини і побажала всім плідної праці.

5

Презентаційна форма роботи сьогодні широко використовується бібліотечними працівниками Сторожинеччини. До фахової розмови присутніх запросила директор Сторожинецької ЦБС Лугина І.Г., показавши і прокоментувавши презентацію “Бібліотека – платформа національно-патріотичного виховання підлітків та молоді” (з досвіду роботи бібліотек Сторожинецької ЦБС).

Про роботу кафедри обслуговування юнацтва розповіла провідний бібліотекар Цурик М.І., доповнивши розповідь невеликим відеороликом  з досвіду роботи рай бібліотеки “Бібліотека – джерело громадянського і духовного розвитку молодого покоління”.

2

Про те, яку роль відіграє бібліотека у процесі адаптації у суспільстві молодих людей з проблемних сімей та про особливості співпраці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і бібліотечних установ району розповіла директор центру Ткачук М.П.

3

Активний користувач районної бібліотеки, психолог Сторожинецького лісового коледжу, голова громадської молодіжної організації “Місто”, волонтер Пансик М.М. провів з бібліотекарями області цікавий тренінг “Психологічні методи покращення взаємодії бібліотекаря і молодого користувача”.

4

Ознайомившись з організацією роботи по обслуговуванню молоді у Сторожинецькому районі, бібліотекарі з інших районів області для себе відзначали цікаві ідеї-знахідки (Like-time).

У другій частині семінару фахівці обласної бібліотеки надавали консультації з організації сучасного бібліотечного простору з урахуванням потреб молоді,  з підготовки і проведення квесту для дітей та юнацтва, показали відео презентацію “Молодь і медіа: скажи – “Ні” дезінформації”.

Учасники  семінару ознайомились з молодіжними локаціями Сторожинецької ЦРБ: кафедра обслуговування юнацтва, сектор інформаційних технологій, Інтерен-центр для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Підводячи підсумки роботи семінару-практикуму, учасники відмітили професіоналізм та високий рівень обслуговування юнацтва у бібліотеках Сторожинецької ЦБС.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ