Пенсійний фонд: офіційне працевлаштування, консультації

Пенсійний фонд

Щороку все більше буковинців обирають обслуговування у фінансових установах. Сторожинецьке управління Пенсійного фонду України нагадує, що вигоди для пенсіонерів найбільш очевидні – це і зручність, і простота в обслуговуванні.

Звертаємо увагу, що відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. Більше того, на кошти, які зберігаються на рахунках пенсіонерів, банк нараховує відсотки у порядку і розмірах, зазначених у договорі.

Для одержання виплати у банку необхідно написати відповідну заяву до Пенсійного фонду, у якій зазначити дані банку.

Фінансові установи пропонують різні заохочувальні програми. Громадяни, що вийшли на пенсію, можуть сплачувати комунальні послуги без комісії. Деякі банки пропонують “своїм” пенсіонерам відкрити кредитні лінії та інші спеціальні пропозиції.

Таким чином, є всі передумови вигідної співпраці між пенсіонером і банківською установою, а право вибору щодо способу виплати пенсії завжди залишається за пенсіонером.

Офіційне працевлаштування - захист прав працівників

Офіційне працевлаштування – захист прав працівників на гідну пенсію в майбутньому

Розмір пенсії за віком напряму залежить від величини страхового стажу і розміру нарахованої заробітної плати, з якої сплачувалися внески до Пенсійного фонду України.

У разі неофіційного працевлаштування, працівнику можуть додати робочих годин і при цьому не заплатити за них, або зовсім не заплатити за відпрацьований час. Крім того, нелегально працююча людина позбавлена виплат за листками непрацездатності чи декретної відпустки.

Контролюючі органи дбають про виконання законодавчих норм, що стосуються захисту прав застрахованих осіб. Зокрема органи Держпраці перевіряють роботодавців на предмет фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), дотримання мінімальних державних гарантій з оплати праці. В разі порушень норм законодавства до винуватців застосовують фінансові санкції. Тому роботодавцям варто замислитись: куди краще спрямувати кошти – на виплату офіційної зарплати чи на сплату штрафу.

Офіційна зайнятість потрібна для того, щоб наприкінці трудової діяльності кожна людина, яка звертається до Пенсійного фонду України за призначенням пенсії, могла отримати її відповідно до свого внеску у страхування.

Пам’ятайте: згода отримувати зарплату “в конверті” позбавляє Вас права на гідну пенсію в майбутньому.

Щодо пенсійного законодавства військовослужбовців

Щодо пенсійного законодавства військовослужбовців

Нагадуємо, що Законом від 15.07.2015 № 614-VIIІ, який набрав чинності з 01.01.2016, внесено зміни до статті 51 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі – Закон).

Звертаємо увагу на те, що ст. 51 Закону регулює питання строків проведення перерахунку пенсій, а не підстав перерахунку.

Отже, у разі прийняття Урядом рішення про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців або введення нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, якщо уповноважений орган своєчасно не надасть до органу Пенсійного фонду України довідку про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії особи, або ж якщо після надання довідки перерахунок не буде проведено своєчасно органом Пенсійного фонду України, такий перерахунок буде проведено з доплатою пенсії за весь період з часу виникнення права на такий перерахунок.

До внесення змін до ст. 51, доплата пенсії у результаті перерахунку проводилась за 12 місяців до дати перерахунку.

Консультацію або роз’яснення можна отримати:

  • за телефоном управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян  51-83-70, 54-48-34;
  • по Скайпу управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян – “voenpens.chernivtsy”.

До уваги внутрішньо переміщених осіб

До уваги внутрішньо переміщених осіб

Починаючи з першого липня 2016 року виплата пенсії внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ «Державний ощадний банк України».

Для отримання пенсійних виплат у липні цього року і в подальшому внутрішньо переміщені особи, які на разі отримують пенсію через пошту або інші банки, мають звернутись до відділення «Ощадбанку» для відкриття рахунку. Після цього – подати заяву до органу Пенсійного фонду України про виплату пенсії на цей рахунок.

«Ощадбанк» здійснює виготовлення платіжних карток внутрішньо переміщеним особам, які одночасно є пенсійним посвідченням. Заяву про видачу такого посвідчення разом з паспортом, реєстраційним номером облікової картки платника податків та фотокарткою необхідно подати до управління Пенсійного фонду за місцем проживання.

Такий порядок виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам визначено постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 (із змінами, внесеними постановою від 14.03.2016 № 167) та постановою Правління Пенсійного фонду України від 08.04.2016 № 7-1 (зареєстрована в Мінюсті України 26.04.2016 за № 633/28763).

У зв’язку з проведенням емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, запрошуємо внутрішньо переміщених осіб до органів Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку для подання відповідної заяви. При собі мати: паспорт, ідентифікаційний код, довідку тимчасово переміщеної особи та фото 3х2,5 см. Зазначена інформація не стосується осіб, які вже подали відповідну заяву.

Управління ПФУ в Сторожинецькому  районі,  телефон 2-54-68

Скайп-зв’язок  – “dovidka-pfu-stor”

Дізнайтесь про Ваш страховий стаж за допомогою веб-порталу

Дізнайтесь про Ваш страховий стаж за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду

Раніше кожен громадянин мав змогу отримати інформацію про персональні відомості з системи персоніфікованого обліку та роботу пенсійної системи в цілому за допомогою інформаційного кіоску, встановленого в кожному управлінні Фонду.

Відтепер для того, щоб отримати таку інформацію, не потрібно навіть виходити з дому, адже до неї відкритий доступ на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: https://portal.pfu.gov.ua.

На сторінках Веб-порталу послуги надаються в електронному вигляді. Крім того, можна записатися на прийом, надіслати запит на підготовку паперових документів, подати звернення до територіального органу Пенсійного фонду України.

Для того, щоб скористатися можливостями Веб-порталу, достатньо лише одного разу завітати до управління Фонду за місцем проживання для реєстрації. Детальніше про правила користування Веб-порталом електронних послуг та порядок реєстрації на ньому можна дізнатись безпосередньо на Веб-порталі або в територіальному органі Пенсійного фонду України.

Запрошуємо Вас стати користувачем Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України! (https://portal.pfu.gov.ua).

Пенсійний фонд надає консультації в Скайпі

Пенсійний фонд надає консультації в Скайпі

Головне та підвідомчі управління Пенсійного фонду України в області прагнуть створити комфортні та якісні умови  обслуговування громадян та спростити процедуру отримання послуг.

Зважаючи на зростання ролі Інтернету в житті громадян, органи Фонду області надають консультації в режимі on-line за допомогою Skypе-зв’язку. Кожен може отримати відповіді фахівців на питання щодо призначення пенсії, її перерахунку, переліку документів для призначення пенсії, роз’яснення чинного пенсійного законодавства тощо, і для цього вже не обов’язково виходити з дому.

On-line консультації Головне управління надає щоденно в робочі дні протягом усього робочого часу за Скайп-адресою – edune_vikno, info_pfu.

Управління  Фонду  в Сторожинецькому районі  надає оn-line-консультації за скайп-адресою “dovidka-pfu-stor”

 

Категорія: Економіка Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ