Правоохоронці провели обшук на пилорамі в Верхніх Петрівцях

9

Сьогодні, 20 серпня 2016 року, силами Сторожинецького відділу поліції, Сторожинецької місцевої прокуратури та Сторожинецького управління Служби Безпеки України був проведений обшук на одній з приватних пилорам в селі Верхні Петрівці Сторожинецького району

Під час слідчо-оперативних дій була виявлена значна кількість необробленого лісу, дані на бірках електронного обліку яких не співпадали з фактичними, а також лісодеревина без бірок.

8

Для перевірки використовувася веб-сайт Державного агенства лісових ресурсів України (ДАЛРУ).

Поліцейські перевіряли дані легальності лісопродукції за номером бірки і виявилося, що в багатьох випадках колоди були значно більшими, ніж було зазначено в базі ДАЛРУ.

11

Наприклад, за номером бірки UA ДАЛРУ 054005157 значилося, що вона мала би бути закріплена на колоді 3 сорту діаметром 19 сантиметрів та довжиною 6 метрів. По факту колода мала діаметр 42 сантиметри при довжині 6 метрів.

18

Під час проведення обшуку також була виявлена значна кількість бірок електронного обліку в господарських приміщеннях та вантажних автомобілях.

3

6

Правоохоронцями була вилучена вся знайдена документація щодо обліку лісодеревини та використані і невикористані бірки.

На прилеглій до підприємства території були виявлені обпиляні торці необробленого лісу. Як пояснив начальник Сторожинецького відділу поліції Іон Васильович Шалар, це, ймовірно, робиться для того, щоб приховати сліди зрубу деревини та унеможливити її співставлення з пнями в лісі.

19

Також були виявлені значні порушення техніки безпеки – багато деревообробного обладнання не мало захисних екранів на рухомих частинах та пошкодження ізоляції на електричних кабелях. Колоди, які були закріплені в двох стрічкових пилорамах, також не мали на собі бірок та відмітин, що ці бірки були там колись закріплені.

14

16

15

По даному факту порушено кримінальне провадження і проводиться досудове розслідування.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ