Нова система обслуговування людей з особливими потребами

1

Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі  Чернівецької області, в рамках  покращення обслуговування людей з особливими потребами, повідомляє що під’їзд до будинку управління обладнаний  пандусом.

Крім того, відділ  обслуговування громадян розташований на першому поверсі приміщення, що додає зручності. А тому відвідувачі на візках самостійно  можуть вирішити свої питання з пенсійного забезпечення. Прийом мешканців проводиться управлінням щоденно впродовж робочого дня за принципом “єдиного вікна”. Головна перевага такого принципу – здійснення прийому без встановлення спеціальних днів і годин, без поділу за зональним чи дільничним принципом у межах одного управління.

В одному місці громадяни мають змогу не тільки отримати консультації з питань застосування законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а й подати необхідні документи для призначення або перерахунку пенсій, отримати пенсійні посвідчення, страхові свідоцтва, інші довідки на вимогу одержувача пенсій та допомоги, дізнатися про порядок обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та порядку зарахування страхового стажу тощо.

У сільській місцевості акцент зроблено на виїзних прийомах за місцем проживання громадян. Ці прийоми здійснюються за спеціально затвердженими графіками. Звернувшись до послуг на виїзний прийом пенсіонери, а також люди з обмеженими фізичними можливостями можуть отримати необхідну консультацію та допомогу від спеціалістів пенсійної служби району: це все дозволяє наблизити послугу до людей, без зволікань вирішувати нагальні питання громадян, дає змогу дізнатися безпосередньо від відповідальних осіб, які заходи будуть вжиті для задоволення їх звернень і запитів.

З метою обізнаності населення пенсійники району активно співпрацють з ветеранськими організаціями та спілкою інвалідів. Під час зустрічей з інвалідами, пенсіонерами розглядаються питання щодо призначення та виплати пенсій, проведення перерахунків пенсій у зв’язку із змінами в законодавстві, щодо  запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, розширення послуг, які надаються громадянам дистанційно, через веб-портал електронних послуг. Крім того, на таких зустрічах роздаються  інформаційно-роз’яснювальні буклети.

Управління Пенсійного фонду нагадує що мешканці району можуть скористатись “гарячою” телефонною лінією 2 54 68 та Skype-зв’язком  – “dovidkapfustor”

Джерело: Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ