Сучасна послуга “Скайп” – для вирішення пенсійних питань

Скайп. Пенсійний фонд

Для зручності отримання консультацій для громадян та пенсіонерів міста в органах Фонду в області працює онлайн-послуга “Скайп”.

Для отримання консультацій лише необхідно встановити на домашньому комп’ютері систему інтернет-спілкування “Скайп” (Skype), внести до списку контактів електронне ім’я управління Фонду в Cторожинецькому районі “dovidka-pfu-stor” та вийти на відеозв’язок абсолютно безкоштовно, не витрачаючи час і кошти на проїзд і черги.

Цією послугою можна скористатися щоденно в робочий час управління Фонду в Сторожинецькому районі.

Про пенсію потрібно подбати заздалегідь

Про пенсію потрібно подбати заздалегідь

Кожному майбутньому пенсіонеру варто заздалегідь подбати про підготовку документів для призначення пенсії.

Для цього за декілька місяців до досягнення пенсійного віку варто звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання щодо отримання відповідної консультативної допомоги. Фахівці пенсійної служби проінформують про порядок та час звернення за пенсією, нададуть перелік документів, необхідних для призначення пенсії, проведуть попередню правову експертизу їх змісту та належного оформлення, а також, в разі потреби, направлять запити щодо витребування потрібних довідок. Попередня правова оцінка пенсійної документації дозволить вчасно виявити та усунути недоліки в документах, зібрати всі необхідні дані до виникнення права на пенсію. Завчасне звернення до органів Пенсійного фонду сприятиме реалізації права на пенсійне забезпечення.

Нагадаємо майбутнім пенсіонерам, що законодавством передбачена можливість подання заяви про призначення пенсії за місяць до досягнення пенсійного віку.

Переплату пенсії легше попередити, ніж потім її утримувати

Переплату пенсії легше попередити, ніж потім її утримувати

Фахівці органів Фонду  звіряють дані персоніфікованого обліку про застрахованих (працюючих) осіб із даними бази одержувачів пенсій. При цьому щоразу виявляється значна кількість працюючих пенсіонерів, котрим через замовчування про працевлаштування безпідставно виплачувалися пенсія, надбавки, підвищення до пенсії або нараховувалася індексація до пенсії.

Отже, шановні пенсіонери!

Просимо більш відповідально ставитися до свого обов’язку – повідомляти органи Фонду в області про працевлаштування (в тому числі, заняття підприємницькою діяльністю), зміну місця проживання та інші обставини, що можуть вплинути на розмір пенсії.

 

Категорія: Економіка Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ