Чому будують “за парканом” районної лікарні?

1

До нас звернувся житель Сторожинця, учасник бойових дій на Сході України, з цікавим питанням.

Текст приводимо дослівно: “Кожен день, проходячи вулицею Соборною (бувша Чапаєва), я звертаю увагу на будівництво, яке ведеться за парканом Центральної районної лікарні, фактично на її території.

4

За останні роки це далеко не перші будівлі, якими обростає наша лікарня з усіх сторін. Деякий час тому біля “молочної кухні” також виросла двоповерхова будівля. Ще раніше біля майданчику, де колись діти займалися картингами, з’явилася аптека та магазин. Біля центральних воріт медичного закладу вже давно функціонує приватна торгова точка.

5

При цьому знаю, що воїнам АТО вже більше року не можуть знайти та виділити земельні ділянки під будівництво. Прошу Вас висвітлити це на Сторожинець.Інфо, а також дізнатися, що це за будівлі і хто їх там будує?”

Зараз всі земельні ділянки, на які виготовлена проектна документація та присвоєний кадастровий номер, можна переглянути в вільному доступі за допомогою ресурсу Держгеокадастру “Публічна кадастрова карта України”.

Там же, скориставшись аутентифікацією за допомогою ЕЦП або ID банку, можна переглянути і власника земельної ділянки.

(При натискуванні на зображення, воно відкриється в збільшеному розмірі)

1

Щодо землі, де розміщена ЦРЛ, то ділянка з кадастровим номером 7324510100:01:005:0394 належить Сторожинецькій міській раді, а на основі права постійного користування передана Сторожинецькій районній лікарні, яка є комунальною установою районної ради.

2

Земельні ділянки, які впритул примикають до території Сторожинецької ЦРЛ, належать приватним особам.

Щодо тих п’яти, які розміщені “за парканом” лікарні, то 3 з них з номерами 7324510100:01:005:00777324510100:01:005:00637324510100:01:005:0032 – це приватна власність, цільове призначення якої – будівництво та обслуговування будівель торгівлі, роздрібної торгівлі та комерційних послуг.

Дві ділянки належать Сторожинецькій міській раді, у якої їх орендують приватні особи, – 7324510100:01:005:0138, 7324510100:01:005:0090. Цільове призначення – роздрібна торгівля, комерційні послуги, будівництво та обслуговування будівель закладів побутового обслуговування.

Раніше ці земельні ділянки були включені до землі Сторожинецької ЦРЛ.

Ми звернулися за коментарем до голови Сторожинецької районної ради Івана Івановича Лосіка з проханням розповісти, чи приймалося рішення про виділення земель для комерційного використання на території Сторожинецької ЦРЛ.

“Рішення районної ради про відчуження цих земельних ділянок не приймалося ні радою цього скликання, ні будь-якою попередньою, – розповів Іван Іванович. – Сторожинецька ЦРЛ – це комунальна власність районної ради. Земельну ділянку в постійне користування лікарні надала Сторожинецька міська рада.

Можливо, всі рішення приймалися керівництвом лікарні та мерії. З районною радою не було жодного погодження.”

В Сторожинецькій мерії нам підтвердили, що земля, на якій розміщена лікарня, належить міській раді. А ось детальну інформацію щодо розробки документації на неї згодилися надати за інформаційним запитом.

Також вдалося дізнатися, що документи на землю виготовлені біля 10 років тому за погодженням тодішнього керівництва міста та лікарні.

Категорія: Розслідування Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ