Підопічних КВІ ознайомили з міфами та фактами про ВІЛ/СНІД

КВІ

Нещодавно Сторожинецьким РВ КВІ спільно з Сторожинецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено груповий захід з особами, що відбувають покарання без позбавлення волі та перебувають на обліку в КВІ. На заході були присутні 18 осіб.

Тренінг проводили фахівець із соціальної роботи з суб’єктами пробації Данів Наталія Олегівна  та директор РЦСССДМ Ткачук Мирослава Петрівна з метою перевірки рівня поінформованості учасників про ВІЛ/СНІД, визначення основних шляхів передачі вірусу, ознайомлення з “міфами” щодо шляхів передачі ВІЛ, ознайомлення з основним перебігом хвороби та клінічною класифікацією стадій ВІЛ-інфекції, розповісти про антиретровірусну терапію.

Під час заходу використовувались різноманітні інтерактивні вправи, наприклад вправа “Міфи та факти”. Учасники мали змогу закріпити почуте і дізнатися більше про інфекцію ВІЛ.

Після перегляду та обговорення відеоролика на тему “Життя на повну силу” та презентації “Клінічна класифікація стадій ВІЛ-інфекції у дорослих та підлітків” учасники мали змогу на власні очі побачити, що відбувається з організмом та зовнішнім виглядом ВІЛ-позитивних людей, а також наочно засвоїти та зрозуміти інформаційний матеріал.

Після чого учасники отримали відповіді на ті запитання, які їх цікавили, та отримати консультацію від потрібних їм спеціалістів. Також зроблено підсумок роботи та запропоновано й надалі проводити подібні заходи із висвітленням питань, які цікавлять та турбують осіб, що знаходяться на обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ