ОДПІ: Увага! Змінено рахунки для сплати ЄСВ!

ДПІ інформує

До уваги платників податків! У Чернівецькій області з 3 жовтня починають діяти нові рахунки для сплати ЄСВ!

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області звертають увагу платників, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2015 року № 892 “Деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби” Державною казначейською службою України для платників, які зареєстровані в Глибоцькому, Кельменецькому, Путильському, Сторожинецькому та Хотинському районах відкрито нові рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в органах ДФС, які починають діяти з 3 жовтня 2016 року.

Наголошуємо, сплата коштів єдиного внеску має відбуватись виключно на рахунки, які відкриті територіальним органам ДФС відповідно до адміністративно-територіальних одиниць, на які зареєстровані платники податків.

Інформація про рахунки розміщена на офіційному порталі “Територіальні органи ДФС у Чернівецькій області” за посиланням: https://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/

При зміні основного місця обліку податки та збори за місцем попередньої реєстрації

При зміні основного місця обліку суб’єкти господарювання до кінця року сплачують податки та збори за місцем попередньої реєстрації

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області звертають увагу платників податків, відповідно до пункту 10.13 розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. N 1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.05.2014 р. за N 503/25280 (далі – Порядок), юридичні особи – платники податків до закінчення року обліковуються в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що вони є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) – з ознакою того, що вони є платниками податків з наступного року.

Дане роз’яснення викладено у листі ДФСУ від 07.09.2016 р. N 19336/6/99-99-08-02-01-15 з яким можна ознайомитись на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: https://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/268792.html

За кожне стаціонарне джерело забруднення податкова декларація подається окремо

За кожне стаціонарне джерело забруднення податкова декларація екологічного податку подається окремо

Нагадують платникам податків фахівці  Головного управління ДФС у Чернівецькій області. Слід знати, якщо платник податку має кілька стаціонарних джерел забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (різні коди згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – КОАТУУ)), то такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів податкову декларацію екологічного податку щодо кожного такого стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об’єкта окремо.

Невід’ємною частиною податкової декларації є дев’ять типів додатків, з яких шість розрахунків. Відповідний тип розрахунку забезпечує обчислення податкового зобов’язання за окремим видом об’єкта оподаткування та, зокрема, додатки 1-3 – для кожного джерела забруднення (по кожному КОАТУУ місця розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів).

Відтак суб’єкт господарювання, який має кілька стаціонарних джерел забруднення що здійснюють викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин, об’єктів за місцем здійснення скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів в межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди КОАТУУ різні), зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу (по кожному КОАТУУ контролюючого органу) за місцем розташування стаціонарного джерела забруднення або спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів податкову декларацію екологічного податку.

До декларації такий суб’єкт складає відповідний розрахунок (додаток) щодо кожного стаціонарного джерела забруднення, що здійснює викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин, об’єкту за місцем здійснення скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, спеціально відведеного для розміщення відходів місця чи об’єкту (по кожному КОАТУУ) окремо.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ