Пенсійний фонд запрошує до “Школи майбутнього пенсіонера”

 Пенсійний фонд

Одним із пріоритетних напрямків роботи управління Пенсійного Фонду України в Сторожинецькому районі є робота з майбутніми пенсіонерами. В усіх управліннях області запроваджено послугу завчасної перевірки документів для призначення пенсії.

Постійно збільшується кількість осіб передпенсійного віку, які звертаються для перевірки записів в трудових книжках, визначення права на пенсію, вибору оптимального заробітку. До співпраці залучено як кадрові служби підприємств, так і сільські та селищні ради.

На базі Центрів зайнятості періодично проводяться уроки пенсійної грамотності з різними віковими групам, в тому числі і з особами передпенсійного віку.

Тож заздалегідь, до виповнення пенсійного віку, Ви можете звернутись до управлінь Фонду в області та отримати фахову консультацію, оформити справу “Майбутнього пенсіонера”, одержати, в разі необхідності, допомогу, та у запропонований Вам час звернутись із відповідною заявою, щоб без зволікань її призначити (заява на призначення пенсії за віком приймається не раніше ніж за 1 місяць до часу настання пенсійного віку).

Ми впевнені, що якщо громадяни будуть заздалегідь замислюватися над пенсійним майбутнім, розуміти і знати основні законодавчі норми, то це неодмінно найкращим чином позначиться на функціонуванні всієї системи пенсійного забезпечення.

Пам'ятка працюючому пенсіонеру

Пам’ятка працюючому пенсіонеру

Отримуєте пенсію та продовжуєте працювати? Для попередження непорозумінь та переплат пенсійних коштів просимо з максимальною відповідальністю віднестись до свого обов’язку вчасно повідомляти органи Пенсійного фонду про прийом на роботу (реєстрацію підприємницької діяльності) чи звільнення з роботи.

Не забувайте, що під час звернення за призначенням пенсії пенсіонер підписує зобов’язання щодо своєчасного повідомлення органів, що призначають та виплачують пенсії, про прийняття на роботу, звільнення з роботи, зміни в складі сім’ї, зміну місця проживання, виїзд за кордон на постійне місце проживання та інші обставини, що можуть вплинути на пенсійне забезпечення.

Переваги користування Веб-порталом Пенсійного фонду

Переваги користування Веб-порталом Пенсійного фонду

Управління Пенсійного фонду України в Сторожиненцькому районі нагадує про зручну можливість здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на Ваші пенсійні права, зручно і оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до управління.

Принциповою відмінністю від попередніх форм інформування через Інтернет є той факт, що Веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально. Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Електронні послуги, які може отримати користувач на порталі після відповідної реєстрації: отримання інформації з персоніфікованого обліку (для працюючих громадян); отримання інформації про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); формування запитів на попередню підготовку документів; отримання інформації зі своєї пенсійної справи (для пенсіонерів) та інше.

Для того, щоб скористатися можливостями Веб-порталу, достатньо лише одного разу завітати до управління Фонду за місцем проживання для реєстрації. Це необхідно зробити для захисту Ваших персональних даних. Детальніше про правила користування Веб-порталом електронних послуг та порядок реєстрації на ньому можна дізнатись безпосередньо на Веб-порталі або в територіальному органі Пенсійного фонду України.

Багато корисної інформації з питань пенсійного забезпечення можна отримати також у відкритому доступі (без реєстрації) на Веб-порталі.

Тож, шановні громадяни, закликаємо Вас скористатися перевагами, які надає Веб-портал електронних послуг вже зараз та заздалегідь потурбуватися про свою майбутню пенсію! (https://portal.pfu.gov.ua).

 

Джерело: Управління Пенсійного фонду України в Сторожинецькому районі

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ