В селі Зруб-Комарівці горіла господарська будівля

1

Вчора, 26 жовтня 2016 року, в селі Зруб-Комарівці горіла господарська будівля місцевої мешканки.

Загоряння виникло на горищі будівлі, звідки по дерев’яних конструкціях поширилося по покрівлі та перекритті. На момент виникнення пожежі всередині нікого не було. При огляді горища будинку встановлено, що димар виконаний з цегли та експлуатувався з наявними тріщинами, а протипожежна розділка димаря відсутня.

Відомо, що власниця господарської будівлі напередодні пожежі затопила піч, а сама пішла займатися справами по господарству. Вогонь помітили сусіди, які відразу зателефонували за номером “101”.

2

Повідомлення до рятувальників надійшло о 16:51. За місцем виклику були направлені черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 м.Сторожинець та місцеві пожежні охорони сіл Комарівці і Стара Жадова.

Першочерговим завданням вогнеборців було недопущення розповсюдження вогню, оскільки поруч була розташована ще одна господарська будівля  та житловий будинок, на які міг перекинутися вогонь.

Рятувальники локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття та, в подальшому, ліквідували.

Вогнем знищено покрівлю та перекриття господарської будівлі на площі 80 м2,  господарські речі та майно, 2 тони сіна. Від знищення врятували господарську будівлю та житловий будинок.

Причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печі.

Щоб попередити загибель людей на пожежах та застерегти громадян, Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається  до мешканців Сторожинецького району: будьте обачні у поводженні з вогнем та дотримуйтесь правил пожежної безпеки.

Як правило, пічне опалення використовують у житловому секторі сільської місцевості. В основному лихо приходить в будинки пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей.  Адже вони  здебільшого мешкають у старих дерев’яних будівлях, де пічне опалення не обслуговується та не ремонтується.

Рятуючись від холоду, чимало мешканців не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Це рано чи пізно призводить до пожежі і трагічних наслідків. Щоб не допустити лиха пожежі, пам’ятайте кілька корисних правил:

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;
  • не слід палити грубки і печі з незакритою топкою;
  • не використовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини;
  • не залишайте доглядати за пічним опаленням дітей;
  • не розміщувати меблі менше 1 метра до печі;
  • не залишати поблизу легкозаймисті речі та легкозаймисті матеріали.

Також поширеною причиною пожеж являється коротке замкнення через перевантаження електромережі. В осінньо-зимовий період мешканці району намагаються якомога краще обігріти власну оселю, використовуючи при цьому обігрівальні прилади,  але не  зважають на те, що перевантаження електромережі може призвести до пожежі.

Також потрібно звернути увагу і на те, що останнім часом на ринок України надходить значна кількість приладів та обладнання іноземного виробництва, якість яких ніякими документами не підтверджена. А у побуті для живлення електропобутових приладів досить часто використовуються подовжувачі та різного роду розгалужувачі.

Для власної ж безпеки у побуті використовуйте лише ліцензовані прилади та подовжувачі.

Пам’ятайте, для запобігання виникненню пожеж кожний громадянин зобов’язаний суворо доримуватись встановлених правил. Бережіть своє життя, адже нічого ціннішого у нас немає.

Джерело: Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ