Семінар щодо попередження паводків на Сіреті та Пруті

1

Вчора, 4 листопада 2016 року, у приміщенні ресторану “Пролісок” відбулася V робоча зустріч семінару цільових груп великомасшабного проекту “Попередження і захист від паводків у верхній частині басейнів річок Сірет та Прут шляхом впровадження сучасної системи моніторингу з автоматизованими станціями – EAST AVERT” спільної операційної програми “Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013”.

2

На меті проекту, який впроваджується партнерами з Румунії, України та Респубілки Молдова, зменшити вразливості прикордонних населених пунктів перед повенями через проведення робіт по модернізації Гідрологічного комплексу Стинка-Костешь, покращення системи попередження через встановлення моніторингових систем в басейнах річок Сірет і Прут, а також збільшення швидкості реагування населення на попереджувальні заходи.

3

Загальний бюджет цього проекту – близько 9,3 млн. євро. Під час семінару розглянули результати впровадження проекту, зокрема створену гідроінформаційну систему та систему раннього оповіщення.

4

Виконавці проекту проінформували про виконану роботу, можливості та напрямки застосування системи під час прийняття управлінських рішень в період проходження високих вод на річках Прут і Сірет. Були продемонстровані картографічні матеріали, зони затоплення та глибини затоплення, карти ризиків тощо.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ