Свято до Дня Збройних Сил України “Зростаємо мужніми”

2

Кожна держава має своє військо. У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові.

У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників. Діти народу, українські воїни, разом з Україною виступають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння народу – найвища честь, покликання та обов’язок.

Свято Збройних сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України. Наша країна відзначає 25 річницю утворення Збройних сил України.

3

До цього свята вчитель початкових класів Абрамчук Алла Сільвестрівна і бібліотекарі села Банилів-Підгірний підготували святкову конкурсну програму “Зростаємо мужніми” за участю молодших школярів.

Мабуть немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати надійним захисником Вітчизни. Та й готувати себе до нелегкої служби в армії треба ще з дитинства.

За мету ставили сприяти патріотичному вихованню школярів; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість; формувати ціннісне ставлення до інших людей, виховувати почуття колективізму; розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність.

У вступному слові Алла Сільвестрівна підкреслила, що історія нашої армії не заплямована, бо українські вояки ніколи не були агресорами. а добросовісно виконували почесну місію – захищали рідну землю, що роблять і тепер. Про історію виникнення свята розповіла всім бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна.

Всіх присутніх ознайомили з зброєю наших військ , що викликало велике захоплення  наших майбутніх захисників.

4

Запаливши свічу, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих за свободу, волю та незалежність  України.

І, нарешті, дві команди – “Розумники” та “Силачі” , нагадавши присутнім, що всі вони козацького роду діти, відважні і рішучі, розпочали “запеклий бій”, але не кулаками, а дружно змагаючись. Хлопчики емоційно, із задоволенням, демонстрували свою повсякденну дитячу непосидючість, доброзичливу веселу вдачу, сміливість і кмітливість у цікавих, насичених великим патріотичним підґрунтям, конкурсах “Влучити в  ціль”, “Наш солдат розумом багатий”, “Побратими” та багато інших.

Після того, як “омірялися силами” капітани, об’єктивний підсумок протистоянню двох команд підбило уважне журі – Коваль Тетяна Павлівна та Микитюк Іванна Василівна. Кожен з учасників конкурсу був відзначений титулом і отримав грамоту. Хлопці пообіцяли вирости мужніми, сильними, надійними і завжди бути опорою своєї  сім’ї та народу, а за це, як нагороду, отримали танок від дівчаток.

5

Дівчатка-школярочки відчеканили неповторні рядки невимушених дитячих щирих побажань своїм одноліткам і подарували подарунки.

Пісня “Дай боже сили нашим солдатам” у виконанні Оксани Володимирівни прозвучала, як побажання всім нашим захисникам. Родзинкою свята став флешмоб “З днем Збройних Сил України” у виконанні всіх учасників свята.

6

По закінченню свята Алла Сільвестрівна та Оксана Володимирівна побажали всім представникам чоловічої статі козацької  мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, непохитної сили волі та віри у власні сили, а нашій державі – мирного неба, благополуччя та процвітання.

1

Із піднесеним настроєм, із виром емоцій, із гордістю в душі за наш народ, із вірою в перемогу покидали присутні захід.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ