Підтримайте №5 у бюлетені – команду “Народного Контролю”

АгітаціяСторожинець об’єднався з Панкою, Комарівцями, Зруб-Комарівцями, Слобода-Комарівцями, Бобівцями, Новими Бросківцями, Костинцями, Ясено, Заболоттям, Давидівкою та Баниловом-Підгірним.

Сформувалася Сторожинецька міська об’єднана територіальна громада.

Виникають питання: Як жити далі? Як налагодити управління? Як чесно розподіляти ресурси? Як утримувати бюджетні установи? Як зберегти та примножити робочі місця? Як розвинути інфраструктуру? Як вивезти економіку нашого району з кризи?

Ніхто з існуючих в Сторожинці “політиків” про це не говорить. Вони говорять загальні фрази, які за 25 років вже приїлися та більшості набридли.

Все більше і більше людей задумуються над тим, що корінь проблем не в Києві, а тут, в районі.

Запах гниття та нафталіну витає над нашою громадою. Старі “кадри” вже взяли низький старт, щоб дерибанити субвенції та бюджетні надходження.

Чи можна змінити ситуацію? Можна. Саме для цього держава запропонувала механізм децентралізації. Таких повноважень, які отримають нові громади, не було у них ніколи за всі роки незалежності України.

Треба підкреслити важливу суть – добробут громади прямо залежний від уміння та бажання кадрів адекватно та оперативно реагувати на виклики сучасності і народного контролю за кожним кроком влади.

Важливо, щоб в це повірила, насамперед, молодь та люди середнього віку. Повірили в власні сили, повірили у власне майбутнє!

Зміни можливі

Одним з прикладів є команда однодумців, які, не маючи великих статків, але маючи велике бажання щось змінити на краще, керуючись принципом “мисли глобально, дій локально” згуртувалися в команду навколо ресурсу Сторожинець.Інфо для того, щоб показувати правду. Ми різні, ми суперечливі, але єднає нас велике бажання бути корисним своєму місту, своєму селу, своїй громаді.

Тому вбачаємо своїм призначенням виводити на чисту воду злодіїв, боротися з корупцією, дбати про соціальні та побутові потреби земляків. Ми повинні змінити морально застарілу система управління.

Ми повинні привести нові кадри та дати шанс молодим незангажованим спеціалістам збудувати “з нуля” нову громаду – заможну, самодостатню, енергоефективну, туристично привабливу, соціально орієнтовану. Закласти фундамент під залучення інвестицій та розвиток виробництва та підприємництва, дати можливість чесно працювати.

Наші статті та розслідування зекономили реальні кошти платників податків, заставляли працювати чиновників та попри весь спротив старої системи, внесли відкритість в роботу рад і зробили місцеву політику ближчою та зрозумілішою Сторожинчанам.

Нас, як і тисячі інших наших однодумців, дратує те, що від останнього села і до столиці нами керують старі ригокомунівські пристосуванці, які десятиліттями, міняючи партійні корочки, всіма правдами-неправдами займають місця у владі, лише з одною метою – красти!

Ті можливості, які називають “соціальними ліфтами”, “конкуренцією”, “відбором”, в результаті чого могли б сформуватися менеджери та управлінці нового формату, закриті.

Тому все, що залишається нашим землякам – гнути спину на новітній панщині на заході чи півночі, алкоголь, наркотики, апатія та зневіра…

Ми рішуче налаштовані та вмотивовані на зміни. Хай і в окремо взятій громаді, хай не одразу, але ми зламаємо хребет старій системі, ми дамо реальні переспективи, як молодим підприємцям, так і управлінцям!

Ми різні. З нами ті, хто захищав Україну – Сергій Кривко, Олексій Павлюк, Вадим Козак, Олександр Дрозд.

З нами талановита молодь – Максим Фіявчук, Валерій Мисько, Володимир Дробот, Мар’ян Гринчук, Павло Дарчук.

З нами журналісти – Дмитро Балінов, Андрій Кухарук.

З нами підприємці – Микола Гаврилюк, Юрій Галінський, Дмитро Нікіфоряк, Максим Скрипа, Надія Слюсарчук, Ігор Стецюк, Максим Стоколос.

З нами фахівці місцевого самоврядування – Павлина Лягу, Ярослав Бліжинець, Любов Ковцун, Леонтіна Крушніцька, Леонід Лупан, Микола Сметанюк, Марина Токарюк.

З нами медики – Вадим Поповецький та Юлія Ончу.

З нами вчителі, вихователі та працівники культури – Денис Длужанський, Богдана Гаврилюк, Марина Козак, Марія Прохорчук, Руслана Ходан, Павло Орищук.

Чого ми хочемо досягти?
  1. Викорінити корупційні схеми в міській раді.
  2. Забезпечити відкритість та прозорість роботи громади.
  3. Закупівлі на суму більше 5 тис. грн. проводити тільки на конкурсній основі через систему Prozorro.
  4. Першочергового захисту інтересів підприємців та підприємств громади.
  5. Підтримки громадських ініціатив та впровадження бюджету участі.
Як це зробити?
  1. Використати позитивний досвід інших об’єднаних громад.
  2. Прийняти статут громади та регламент ради, які будуть орієнтовані на максимальну відкритість роботи. Ми звикли працювати відкрито і публічно – треба ввести ці принципи в роботу громади.
  3. Посилити народний контроль над кожним кроком влади і кожною витраченою гривнею.
  4. Вибирати кандидатів на всі посади в громаді тільки на основі прозорого і публічного конкурсу, де кандидати будуть представляти свою програму розвитку тієї чи іншої галузі. Час пропихання недолугих, але “своїх” повинен закінчитися раз і назавжди.
  5. Провести першочерговий аудит та інвентаризацію всіх комунальних підприємств, залишків комунальної власності, наявних земельних ресурсів, які перейдуть у власність громади. За результатами аудиту провести розслідування та покарати винних.
Нам потрібна Ваша підтримка та більшість в Раді громади!

Громаді потрібне не перезавантаження, а повне переформатування. Тут вже немає що “прикрашати”, фасадними роботами вже не обійтися.

Нову громаду треба починати будувати з фундаменту – з нових людей.

Просимо Вас підтримати нашу нову команду під №5 у виборчому бюлетені. Ми виправдаємо вашу довіру. І нехай нам всім у цьому допоможе Бог!


Матеріал розміщено на правах передвиборної агітації. Оплата згідно рах. №10, договір №1/13.12.

Категорія: Передвиборна агітація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ