ОДПІ: не станьте жертвами телефонних шахраїв!

ДПІ

Не зважаючи на великий громадський резонанс та проведену роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо «телефонного шахрайства», цей вид злочину час від часу повертається на терени нашої області, особливо в переддень свят.

Зловмисники телефонують платникам від імені посадових осіб фіскальної служби краю і під різними приводами намагаються отримати гроші. Наприклад, вони попереджають підприємця  про заплановану податкову перевірку і пропонують її відмінити за конкретну винагороду. З метою «сприяння» у вирішенні проблемних питань псевдоподатківці повідомляють  реквізити банківських рахунків чи банківських карток та вказують суму для перерахунку грошових коштів за «послуги».

Щоб не стати співучасником різноманітних афер та шахрайств необхідно враховувати, що такі дії протизаконні!

Будьте пильними та обачними! Якщо до вас надходять такі телефонні звінки НЕГАЙНО повідомляйте про це правоохоронні органи або телефонуйте до Антикорупційного сервісу ДФС України «Пульс» за тел. (044) 284-00-07.

Також фахівці Держаної фіскальної служби нагадують що, відповідно п.3 прикінцевих положень ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо податкової реформи» від 28.12.2014 р. № 71-VIII введено мораторій на проведення перевірок платників податків, обсяг доходу яких складає менше 20000000 гривень.

Крім того для здійснення контрольно-перевірочних заходів щодо суб’єктів господарської діяльності посадові особи  фіскальної служби мають право приступити до проведення перевірки за умов, зазначених у ст. 81 п.81.1 Податкового кодексу України, тобто мати для цього законодавчо встановлений перелік документів.

Графік роботи податкових центрів обслуговування платників на свята

ПОДАТКОВІ ЦЕНТРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЛАТНИКІВ У ПЕРІОД НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНИХ СВЯТ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЗА ОСОБЛИВИМ ГРАФІКОМ

З метою організації якісного обслуговування платників податків, запобігання виникненню можливих ризиків несвоєчасного та неякісного прийняття податкової звітності та надання адміністративних послуг режим роботи Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні буде таким: 31 грудня 2016 року – робочий день у режимі чергування до 13 год. 00 хв.; 6 січня 2017 року – відповідно до законодавства про працю робочий день скорочено на одну годину; 9 січня 2017 року – робочий день у режимі чергування до 18 год. 00 хв.; 3, 4, 5 січня 2017 року – робочі дні відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП; 1, 2, 7, 8 січня 2017 року – вихідні дні.

Нагадаємо, що з метою забезпечення комфортних умов платникам податків при органах ДФС у Чернівецькій області створено та функціонує 13 центрів обслуговування платників, у яких надаються адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, оперативно приймається податкова звітність та вхідна кореспонденція. Адреси ЦОПів за посиланням: https://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

31 грудня - останній день для податкової знижки за 2015 рік

31 ГРУДНЯ – ОСТАННІЙ ДЕНЬ, ЩОБ СКОРИСТАТИСЬ СВОЇМ ПРАВОМ НА ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ ЗА 2015 РІК

Нагадують фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області та наголошують, таке право надається платникам діючими нормами Податкового кодексу України. Відтак, щоб скористатися відповідною можливістю в першу чергу  необхідно, щоб понесені платником витрати відповідали переліку витрат, дозволених до включення до такої знижки, мати підтверджуючі документи на них та отримувати заробітну плату з якої утримувався та сплачувався податок. При цьому, скористатись такою можливістю можна лише до 31 грудня поточного року щодо витрат понесених в 2015 році.

Перелік витрат, які надають право на податкову знижку, прописаний в статті 166 ПКУ. Нагадаємо, що до них відноситься: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійна допомога неприбутковим установам, у розмірі, що не перевищує чотирьох відсотків загального річного оподатковуваного доходу платника, сума коштів, сплачених на користь закладів освіти платника та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, витрати на сплату страхових платежів та пенсійних внесків, а також на оплату допоміжних репродуктивних технологій в межах законодавчих норм та вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, витрати понесені у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу з використанням інших видів палива та сплата видатків на будівництво доступного житла.

Згідно чинних норм законодавства, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У вказаних документах обов’язково має зазначатись їх вартість   та строк   продажу (виконання, надання).

Однак, не варто забувати, Податковим кодексом встановлені певні обмеження щодо права на нарахування податкової знижки, а саме: податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а також резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має відмітку у паспорті.

Крім того, податкова знижка  застосовується  виключно до доходу, отриманого платником  протягом звітного 2015 року у вигляді заробітної плати, зменшеної на суму єдиного соціального внеску та податкової соціальної пільги за її наявності. Що стосується інших  доходів, одержаних  у звітному році, зокрема, від підприємницької діяльності, грошового забезпечення тощо, вони до уваги не беруться.

Також нагадаємо, якщо платник податку до закінчення податкового року своїм правом на нарахування податкової знижки не скористається, то на наступні податкові роки воно не переноситься.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ