РДА “не хоче” допомагати Сторожинецькій громаді?

РДА VS Мерія

В п’ятницю в Сторожинецькій райдержадміністрації відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів, на якій їх привітали з Різдвяними святами. Але, як нам стало відомо з власних джерел в РДА, на цій же нараді Ярослав Бартош зазначив, що ті працівники адміністрації, які будуть сприяти та допомагати Сторожинецькій міській громаді – будуть суворо покарані. А ті, хто будуть переходити на роботу в громаду – будуть рахуватися в адміністрації “зрадниками”.

Така інформація викликала неабияке обурення в Сторожинецькій міській раді, голова якої, Микола Карлійчук, неодноразово наголошував прямо на сесійних засіданнях про те, що замість роботи РДА “вставляє палки в колеса”. В наших статтях ця тема вже декілька разів піднімалася.

Чи була така розмова насправді, ми запитали голову Сторожинецької РДА Яросла Бартоша:

“Якщо у вас є така інформація, то з нею потрібно звертатися до інших інстанцій, – зазначив Ярослав Михайлович. – Що значить “не допомагати громаді”? До нас немає звернень – в чому ми будемо допомагати?

Якщо якась інформація поступає – вона має йти через погодження голови адміністрації, щоб потім можна було дати доручення якомусь відділу на виконання. Має бути офіційне звернення від міської ради – тоді адміністрація виконає свої функції. Чи був хоч один приклад того, що ми проігнорували офіційне звернення?

Для чого створюється громада? Для покращення надання послуг людям! Рекомендую подивитися на штат в 120 одиниць в громаді, дай Боже їм їх профінансувати. Адміністрація – 96 осіб з усіма управліннями. Не для того створювалися громади, щоб копіювати РДА, а для ефективного управління. Як тільки буде звернення від Сторожинецької міської ради – вся РДА буде включена в роботу.”

Виникає питання – як оцінювати такий політичний “пінг-понг”? За коментарем ми звернулися до відомого буковинського політолога Михайла Шморгуна:

“Найголовніше тут визначити рівень легітимності обох сторін. Одного з керівників (а я думаю, що в цьому конфлікті більше особистісного, ніж міжінституційного) обрало більше 50% виборців, а інший не зміг навіть стати депутатом районної ради, будучи при цьому головою виконавчої гілки влади в районі.

Якби були вибори на посаду керівника району, що є в інших виборчих системах, і колись також було в Україні на початку шляху незалежності, то, очевидно, що Ярослав Михайлович ніколи би й близько не наблизився до тієї посади, що він зараз займає. Зрозуміло, що більшість громади буде підтримувати в цьому конфлікті Миколу Миколайовича.

Але для громади навіть сигнали про такі конфлікти є вкрай негативним “дзвіночком”. Обидва цих керівники мають знайти точки дотику, тому що є такі проблеми, які вони можуть вирішити тільки разом, зокрема проблема садочку по вул. Гвардійській в Сторожинці, проблеми налагодження харчування в ДНЗ, проблема моста по вул. Клинівській, будівництво доріг тощо.

Міському голові я би порадив не шукати конфлікту, щоб скинути якісь промахи на винних, які “заважають працювати”, а зайняти більш конструктивну позицію і опиратися на новий склад ради, який зараз найсильніший за останні роки.”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ