В коледжі говорили про підвищення педагогічної майстерності

У Сторожинецькому лісовому коледжі відбувся педагогічний лекторій на тему: “Підвищення педагогічної майстерності викладача” і тренінгове заняття “Скажи насильству НІ! Ти маєш право!”

Зимові свята крокують до свого завершення, студенти відпочивають на канікулах, а педагогічний колектив Сторожинецького коледжу здійснює плідну науково-методичну роботу.

17 січня у Сторожинецькому лісовому коледжі відбувся ІІ етап педагогічного лекторію на тему: “Підвищення педагогічної майстерності викладача” і тренінгове заняття “Скажи насильству НІ! Ти маєш право”.

Проводила пед. лекторій методист коледжу Прокопенко Галина Іванівна, котра відкрила захід доповіддю на тему: «Поняття педагогічної майстерності педагога». Також із доповідями виступили представники адміністрації навчального закладу – директор Брижак Петро Михайлович, заступники – Бурдейний Ігор Петрович, Малованюк Віктор Дмитрович і Мартинчук Валерій Іванович, завідувач денним відділенням – Слюсарчук Віталій Васильович і 12 викладачів коледжу. Були розглянуті наступні питання:

  • Професійна майстерність педагога та шляхи її підвищення у сучасних умовах.
  • Мультимедійні технології як засіб формування професійної компетентності майбутніх бухгалтерів
    Досконале володіння державною мовою як рівень професійності викладача. Типові помилки у сучасній українській мові
  • Впровадження інтерактивних  форм навчання та специфіка формування економічного мислення під час вивчення економічних дисциплін на спеціальності  “Лісове господарство”.
  • Професійна етика викладача як одна із складових педагогічної компетентності.
  • Використання інноваційних методів і технологій при викладанні нового матеріалу.
  • Самоосвіта викладача як один із засобів підвищення професійної майстерності педагога.
  • Національно-патріотичне виховання молоді в сучасних умовах.
  • Значення ефективного проведення навчальних та виробничих практик для формування Ефективність рейтингової системи оцінювання роботи викладача.
  • Інформаційно-комунікаційні технології у проведенні навчальних занять.
  • Використання технології веб-квесту на уроках інформатики.
  • Зв’язок Сторожинецького лісового коледжу з ВНЗ та підприємствами галузі.
  • Землевпорядкування – професія майбутнього.
  • Відповідність вимог нормативної бази вищої освіти.
  • Попередні правила прийому до Сторожинецького лісового коледжу у 2017 році.
  • Рейтингова система оцінювання студентів для присвоєння стипендії.
  • Підвищення педагогічної майстерності викладача на уроках фізкультури.

Також були розглянуті, організаційні, адміністративні і проблемні питання, які впливають на роботу коледжу в цілому.

Психологічною складовою лекторію було тренінгове заняття на тему: “Скажи насильству “Ні!”. Ти маєш право!”, яке провів практичний психолог коледжу Пансик Максим Михайлович.

Метою заняття була протидія проявам насильства у молодіжному середовищі. Педагогічні працівники ознайомились із теорією питання, поняттями – насильство і його види, дискримінація, стигматизація, булінг, мобінг, віктимна поведінка, синдром навченої безпорадності, шляхи подолання проявів насильства. А за допомогою практичних вправ виробили особисті форми і методи швидкого реагування і протидії проявам насильства в учнівському і студентському середовищах.

Підбиваючи підсумки, дійшли висновку, що головну роль у протидії проявам насильства є тісна особистісна взаємодія адміністрації навчального закладу, викладачів, студентів і їх батьків.

Свого часу Максим Михайлович здобув сертифікат тренера по проведенню тренінгів з протидії проявам насильства, організований Запорізьким обласним благодійним фондом “Гендер ЗЕД”. Він щиро вдячний організаторам – фахівцям “Гендер Зед”, – і тренерам Світлані Дубині і Марті Чумало за наданні знання і навички, а також за можливість ділитись набутим досвідом з колегами-освітянами. В планах у Максима Михайловича проведення більш масштабного тренінгу для педагогічних працівників району.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ