Меморіальна дошка Іллі Валявському

Меморіальна дошка

Минулої п’ятниці, в День пам’яті та примирення, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому в зоні АТО воїну Іллі Валявському, учню Михальчанської ЗОШ. Катерина Григорівна Гуцуляк, яка була присутня на відкритті, сказала що вона згадує ті дні, коли сталося це нещастя і загинув Ілля Валявський з Михальчі і Ілля Леонтій з Давидівки.

“Звістка про їхню загибель застала мене на сході країни, я як раз перебувала в с. Оріхове Луганської області. – розповіла Катерина Григорівна. –  Військові, з якими служив Ілля, розповідали що він був скромним та не готувався до війни, не жив нею, але коли настала потреба боронити Україну, він не заховався, взяв в руки зброю щоб захистити її суверенітет.”

Меморіальна дошка

Голова Сторожинецької РДА Ярослав Михайлович Бартош зазначив, що ті, хто вважає, що війна зупиниться на сході України помиляються – окупантів цікавить вся Україна, не лише Донбас. Дуже прикро, що зараз гинуть кращі українські патріоти за свою країну, за нас з вами.

Директор Михальчанської ЗОШ Ярослав Васкул розповів: “Близько 30 років тому поріг нашого навчального закладу переступив маленький білявий хлопчик Ілля. Він проявив себе як старанний учень, вихованим і дуже сором’язливим. Збережімо пам’ять про нього, і інших захисників вітчизни, ветеранів та воїнів-афганців. На його прикладі маємо виховувати майбутні покоління.”

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ