Від початку року пожежі завдали збитків на 1,5 млн. Обігрівайте житло безпечно!

Пожежна безпека

З початку 2017 року на території Сторожинецького району виникло 12 пожеж, які завдали матеріальних збитків мешканцям загальною сумою 1 млн. 549 тис. грн. Основною причиною пожеж є власна необережність громадян при експлуатації пічного опалення. Тому працівники Сторожинецького РС УДСНС в котрий раз хочуть нагадати та зобов’язати  мешканців району дотримуватись правил пожежної безпеки під час обігріву власних осель.

Як правило, пічне опалення використовують у житловому секторі сільської місцевості. В основному лихо приходить в будинки пенсіонерів, інвалідів та безробітних людей.  Адже вони здебільшого мешкають у старих дерев’яних будівлях, де пічне опалення не обслуговується та не ремонтується.

Рятуючись від холоду, чимало мешканців не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Це рано чи пізно призводить до пожежі і трагічних наслідків.

Щоб не допустити лиха пожежі, пам’ятайте кілька корисних правил:

  • не користуйтеся піччю, в якій утворилися тріщини;
  • не слід палити груби і печі з незакритою топкою;
  • не використовуйте для розпалення пічок легкозаймисті речовини;
  • не залишайте доглядати за пічним опаленням дітей;
  • не розміщувати меблі менше 1 метра до печі;
  • не залишати поблизу легкозаймисті речі та легкозаймисті матеріали.

Пожежна безпека

Також поширеною причиною пожеж являється коротке замкнення через перевантаження електромережі.

В осінньо-зимовий період мешканці району намагаються якомога краще обігріти власну оселю, використовуючи при цьому обігрівальні прилади, але не зважають на те, що перевантаження електромережі може призвести до пожежі.

Також потрібно звернути увагу і на те, що останнім часом на ринок України надходить значна кількість приладів та обладнання іноземного виробництва, якість яких ніякими документами не підтверджена, а у побуті для живлення електропобутових приладів досить часто використовуються подовжувачі та різного роду розгалуджувачі.

Для власної ж безпеки у побуті використовуйте лише ліцензовані прилади та подовжувачі!

Пам’ятайте, для запобігання виникненню пожеж, кожний громадянин зобов’язаний суворо дотримуватись встановлених правил. Бережіть своє життя, адже нічого ціннішого у нас немає!

Джерело: Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Категорія: Важливо Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ