В Сторожинці відбувся регіональний етап фестивалю-конкурсу мистецтв “Джерело надій”

Цими вихідними, 4-5 березня 2017 року, за підтримки Міністерства культури України, Національної хореографічної спілки України, Управління культури Чернівецької облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації у Сторожинецькому районному Будинку національних культур відбувся VIII Регіональний Фестиваль-Конкурс Мистецтв “Джерело надій”.

Метою та основним завданням Фестивалю є взаємозбагачення культурних традицій, обмін досвідом творчої діяльності, можливість обдарованим дітям розкрити свої здібності і таланти.

Основна ціль заходу – це конкурсна програма, в якій брали участь солісти-вокалісти, солісти-інструменталісти, хореографічні ансамблі, виконавці розмовного жанру, музичні, фольклорні та театральні колективи, оркестри народних інструментів, театри мод, учасники декоративно-прикладного мистецтва.

Виступи та мистецькі твори конкурсантів оцінювало досвідчене та компетентне журі, яке звертало увагу на музичне оформлення творів, вокальні дані, складність обраної композиції та його сценічне виконання; при оцінці хореографічних номерів зверталась увага на виконавський рівень, драматургію, сценічну культуру та оригінальність сценічного задуму; роботи декоративно-прикладної творчості оцінювались відповідно техніки виконання, оригінальності, естетичного оформлення тощо.

Від Сторожинецької музичної школи на цьому заході було представлено чимало учасників. Це солісти-інструменталісти (баян, акордеон, фортепіано, сопілка) та вокальний ансамбль старших класів. За рішенням журі фестивалю вихованці школи отримали наступні нагороди:

  • Мосейчук Вячеслав (баян) учень 6 кл., старший викладач Токарюк А.О. – Гран-Прі Фестивалю-Конкурсу.
  • Джал Іван (акордеон) учень 6 кл, старший викладач Семотюк Л.А. – ІІ місце.
  • Голінець Олександр (акордеон) учень 3 кл., старший викладач Токарюк О.О. – ІІІ місце.
  • Вітюк Михайло (сопілка) учень 2-го кл. викладач Антонюк В.М., концертмейстр Ісаєнко Н.В.
  • Тинок Валерія (фортепіано) 8 кл. – ІІ місце, Луканюк Михайло (фортепіано) 2кл. – І місце, старший викладач Бєлова Т. І.
  • Гринченко Олександра (фортепіано)  8 кл. – ІІІ місце, викл. Горбатенко С.В.
  • Вокальний ансамбль старших класів – ІІ місце, страший викладач Іонуц Т.В., концертмейстр Клименко Л.Є.

Керівники колективів були відзначені подяками за багаторічну творчу співпрацю, високий професіоналізм та педагогічну майстерність, натхнення, талант, благородство душі та підтримку фестивалю.

У фестивалі взяли участь вихованці Центру дитячої та юнацької творчості у наступних номінаціях: естрадний вокал – Баланюк Назар, Стасюк Софія, Фуштей Богдан, Черней Катерина, Максимчук Іван; народний вокал – Стратулат Аріана, керівник Заслужений працівник культури України, Відмінник освіти України, Лауреат літературно-мистецької премії ім. С.Воробкевича Тамара Мар’янівна Шкурган. В хореографічному жанрі Центр представляв танцювальний колектив “Перлина” із феєричним номером “Гуцульські забави”, керівник Інна Іллівна Хмурич.

Твори декоративно-прикладного мистецтва представили увазі журі вихованці гуртків Сторожинецького ЦДЮТ:

  • Паладій Софія, вихованка гуртка “Юний дизайнер”, керівник Паладій Ольга Михайлівна;
  • Попова Надія, вихованка гуртка “Народна вишивка”, керівник Шейчук Олена Георгіївна;
  • Миронюк Марія та Іліка Маргарита, вихованки гуртка “Бісероплетіння”, керівник Іліка Емма Іванівна.

В результаті проведеного фестивалю Гран-прі в номінації “Естрадний вокал” здобули Черней Катерина та Фуштей Богдан, кожен в своїй віковій категорії, ІІ премію виборола Стасюк Софія, ІІІ премії здобули Баланюк Назар та Максимчук Іван, а диплом І ступеня та диплом за найкращий костюм дістався Стратулат Аріані.

Танцювальний колектив “Перлина” беззаперечно став володарем І премії. Всі його учасники були запрошені на телепередачу “Доброго ранку Буковино”, що транслюється на ТРК “Буковина” Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії.

В напрямі декоративно-прикладне мистецтво Гран-прі здобула Паладій Софія, дипломом І ступеня нагороджена Попова Надія, ІІ ступеня – Миронюк Марія та ІІІ місце дісталося Іліці Маргариті.

Вітаємо всіх переможців, бажаємо й надалі чимало творчих злетів, професійних здобутків і нехай цей конкурс стане стартом для розвитку професійної творчості!

Категорія: Важливо Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ