Педагоги відзначили 205-ту річницю з Дня народження Чарльза Діккенса

Нещодавно на базі РМК відбулися педагогічні читання з проблеми “Я вірю і маю намір вселяти людям віру в те, що на світі існує прекрасне…”, присвячені 205-й річниці з Дня народження англійського письменника Чарльза Діккенса.

Найпопулярніший англомовний письменник за життя, класик світової літератури, один із найбільших прозаїків XIX століття, яскравий представник жанру реалізму, майстер тонкого почуття гумору. Роль Чарльза Діккенса у світовій літературі безперечно велика. Його літературна творчість живе і сьогодні, змушуючи нас співпереживати пригніченим і сміятися над витівками його героїв. У заході взяли участь учителі зарубіжної літератури.

Про життєвий та творчий шлях видатного актора та режисера розповіли Никифоряк Г.С. (Сторожинецька ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів) та Гакман Л.І. (Банилово-Підгірнівська гімназія).

Про цікаві факти з життя англійського письменника-романіста повідомила Галицька Г.Д. (Новобросковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), а Мишковська І.Є. (Сторожинецька районна гімназія) звернула увагу на афоризми, цитати, крилаті вислови прозаїка.

Досліджувала історію життя відомих нащадків Діккенса Кіселічук О.І. (Глибочківська ЗОШ І-ІІ ступенів), а своїми думками про майстра сюжетної таємниці поділилася  Гецеу О.В. (Чудейський НВК).

Зацікавила усіх присутніх і тема “Жінки у долі Чарльза Діккенса” Тарновецької О.А. (Старожадівський НВК).

Пристендові уроки до творів Чарльза Діккенса “Різдвяна пісня у прозі” та “Пригоди Олівера Твіста” провели Попельницька Л.М. (Дібрівська ЗОШ І-ІІ ступенів) та Кирияк Г.В. (Давидівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Акцентувала увагу слухачів на використання інтерактивних форм і видів робіт на уроці зарубіжної літератури, які заохочують учнів до активного навчання, Гавлюк С.Е.  (Нижньопетровецька ЗОШ І-ІІІ ст.№2).

Захід пройшов на високому науково-методичному рівні.

Джерело: методист РМК Савчук Р.О.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ