В бібліотеці говорили про патріотичне виховання та презентували книгу С. Лойка “Аеропорт”

Нещодавно у Сторожинецькій Центральній районній бібліотеці відбувся черговий семінар бібліотечних працівників на тему “Патріот. Громадянин. Читач: героїко-патріотичне виховання, як фактор консолідації суспільства”.

В ході семінару з консультацією “Правове забезпечення незахищених верств населення (учасники бойових дій, чорнобильці, багатодітні, одинокі матері)” виступила Ірініч М.В. – головний спеціаліст Сторожинецького бюро правової допомоги, а вчитель історії Сторожинецької гімназії Войцицька С.С. ознайомила учасників семінару з історичною довідкою “Історія Української революції 1917-1921 років” та продемонструвала презентацію та відео по темі.

З фаховими консультаціями виступили: директор ЦБС Лугина І.Г., заступник директора по роботі з дітьми Маніліч В.Т., завідувач організаційно-методичного відділу Радченко І.А., провідний методист Матейчук Г.В., провідний редактор організаційно-методичного відділу Ковбан Т.І., завідувач відділу комплектування та обробки літератури Скрипа О.В..

На семінар був запрошений начальник відділу культури Сторожинецької міської ради Гаврилюк А.О., який з бібліотекарями Сторожинецької громади обговорив нагальні питання, які стосуються бібліотек.

Друга частина семінару “Година професійної майстерності” пройшла в бібліотеці-філії села Стара Жадова, де бібліотекарі мали змогу ознайомитись з роботою даної філії та обмінятись досвідом роботи.

Для учасників семінару філолог місцевого НВК Гарага Ю.Я. презентувала книгу С.Лойка “Аеропорт”. Доповненням до виступу був буктрейлер “Головна книга про війну, якої не повинно було бути”.

Під час презентації виступив учасник подій в Донецькому аеропорту, ветеран АТО Ярослав Ілліч Верхоляк, читачі-діти бібліотеки, які декламували вірші, співали пісні та виконали танець патріотичної тематики, а донька переселенки сім’ї зі Сходу України Малютіна Женя у своєму танці “Війна очима дітей” жестами та мімікою передала дитячий страх війни та бажання миру.

Даний захід ще раз доводить, що пам’ять про тих, хто захищав і захищає нашу землю, – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!

Джерело: Сторожинецька ЦРБ

Категорія: АТО Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ