Молоді легкоатлети Сторожинеччини – кращі в області

24-27 квітня 2017 року в місті Кропивницький (колишній Кіровоград) проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮСШОР, у якому взяли участь юнаки та дівчата 2000 року народження і молодші. Ці змагання розпочинають літній сезон 2017 року на відкритих стадіонах України. До них в областях проводився відбір 8-9 квітня 2017 року.

В Чернівці Сторожинецькою ДЮСШ було направлено трьох кандидатів для відбору до складу збірної команди області. 23 учня ДЮСШ у цей же час брали участь у відкритому турнірі з легкої атлетики в місті Кам’янець- Подільський.

Всі троє представників району вдало виступили на обласних змаганнях, посіли перші місця на своїх дистанціях та пройшли відбір до участі у Всеукраїнських змаганнях.

В Кропивницький поїхали Конечний Микола, Іонашко Антоніна та Пантя Аліна. Збірну команду Чернівецької області представляли 7 кращих спортсменів, троє з яких із Сторожинецького району (43% командного складу). А представником команди вперше, а тим більш обласної, була молодий спеціаліст ДЮСШ, тренер-викладач Танасійчук Тетяна.

Найкраще з усіх виступила Аліна, яка посіла 6 місце з бігу на 3000 метрів з результатом 11 хвилин 17,23 секунди та 8 місце з бігу на 1500 метрів з результатом 5 хвилин 14,38 секунди.

Микола посів 7 місце з результатом 52,09 секунди з бігу на 400 метрів. Антоніні не поталанило, після падіння на біговій доріжці з бігу на 400 метрів вона не змогла продовжувати змагатися у зв’язку із травмуванням.

За статистичними сухими даними втрачається весь драматизм участі у таких високих по рейтингу змаганнях. Наприклад, Конечний Микола у перший день змагань стартував два рази на 400-метрівці. До обіду, у забігу, показав результат 52,98 секунди і увійшов до півфіналу, до наступного кола змагань з 9 результатом по рейтингу з 24-ох учасників півфіналу. Після обіду – знову старт на 400 метрівці півфіналу, де показав результат 52,70 секунди і увійшов до фінальної вісімки кращих спортсменів з 5 рейтинговим результатом.

На другий день Миколі необхідно було зранку брати участь у забігу на 200 метрів, після обіду – на 200 метрів, у півфіналі та ввечері – у фінальному забігу на 400 метрів.

Було вирішено пожертвувати бігом на 200 метрів і сконцентруватися на фінальному забігу. У фіналі, на 400 метрів, Микола показує результат 52,09 секунди, який є його особистим рекордом, але цього вистачає тільки на 7-ме місце. Можливо, було прийнято неправильне рішення, так як 8 місце з бігу на 400 метрів вже було забезпечено і треба було сфокусуватися на біг 200-метрівки. Останній час на цій дистанції у Миколи був кращий показник росту результату. Але, це думка заднім числом і стартувати 5 разів впродовж двох днів для будь-якого спортсмена важко.

В загальному область посіла 22 місце, при цьому, випередила три області, забезпечила участь 7-ми спортсменів у змаганнях, де, наприклад, Дніпропетровська область виставила 104 спортсмени. Тому порівнювати виступи згідно зайнятих місць недоцільно.

Сім учасників області набрали 58 залікових очок і з них 37 очок забезпечив Сторожинецький район (64% набраних очок).

Чотири інших учасники змагань набрали 21 залікове очко. Згідно проаналізованих даних виступів на змаганнях, легкоатлети шкільного віку кращі в нашому районі і це вже було доведено раніше не тільки кращими спортсменами області на цих змаганнях, але й виступами збірної команди району на чемпіонатах області з легкої атлетики.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ