Першачки Сторожинецької гімназії попрощалися з Буквариком

Традиційне шкільне свято – свято Букваря – відбулося наприкінці квітня у 1-В класі Сторожинецької районної гімназії. Це свято, на якому першокласники прощаються зі своїм першим і головним підручником – Буквариком.

З великим нетерпінням першачки чекали цієї події та старанно готувалися до свята. Завітали до першокласників усі ті, хто був з ними протягом усього навчального року – це директор школи Алієва Світлана Петрівна, заступник директора з виховної роботи Парайко Катерина Іллівна, заступний директора з навчально-виховної роботи початкової школи Нагірна Світлана Миколаївна, бібліотекар гімназії Іщенко Антоніна Минівна, батьки, братики, сестрички, бабусі. Музичне оформлення свята забезпечила Радковська Ольга Олексіївна.

Свято розпочалося із танцю з буквариком. Діти із щирою радістю говорили про значення і цінність кожної букви, розповідали про те, як вони Буквар вивчали, із якими труднощами зустрічалися. У ході заходу до дітей завітали їх нові друзі: Читанка, Математика, Рідна мова, а також Королева книг.

Ця книга стала для наших першокласників місточком до країни знань. Тож на святі вони читали вірші, співали пісень, танцювали і дякували за все, чому навчилися у навчальному році, який минає. А як чудово наші малюки співали пісень, супроводжуючи кожне слово танцями й веселими посмішками!

Святкова програма здивувала гостей номером “Танець квітів” у виконанні дівчаток першокласників, який зірвав чимало оплесків. Особливістю заходу був вишитий одяг учасників. Кожен учень уособлював квіточку і водночас букву, з якої починається її назва. Крім того, протягом всього свята батьки мали можливість переглядати презентацію із фотографіями діток за період навчання в першому класі. Самі ж першачки ділилися із присутніми своїми мріями про майбутнє та змагалися у конкурсах на найкращого читача казок, а насамкінець отримали медалі, що стануть великим стимулом для подальших здобутків.

Подякували першокласники не лише Букварику, а і своїм батькам. Це вони ділили їх перші невдачі, щасливі сльози, радощі і перемоги під час навчання. Дякували діти і своїй першій вчительці Пшебишевській Діані Михайлівні за те, що з розумінням і любов’ю вчила всьому доброму і корисному, а головне – навчила любити рідну мову, свою Україну. Вчителька стала їм і другою мамою, і другом, і мудрим наставником. Діана Михайлівна працює у Сторожинецькі гімназії недавно, проте її встигли полюбити діти за мудрість, доброту і щедрість серця.

Маленькі артисти були настільки задоволені своїми виступами! В оченятах світилися радість, захоплення та гордість, а в очах батьків виднілися сльози. Адже, здається, зовсім нещодавно їх дітлахи вперше ступили на поріг рідної школи, вперше розгорнули Букварик, прочитали своє перше слово… І ось вони вже пройшли першу сходинку у шкільному житті.

Попереду ще довгий шлях, але вчителя впевнені, що він буде легкий та радісний. Батьки учнів 1-В класу щиро вдячні Діані Михайлівні за те, що вона їх навчила, за доброту і щедрість серця та бажають їй успіхів у нелегкій роботі на педагогічній ниві.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ