Урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня 2017 року, біля Меморіалу Борцям за волю України в Сторожинці відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення.

8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно підписала “Акт про беззастережну капітуляцію” Збройних сил фашистської Німеччини. Документ був підписаний ще 7 травня в Реймсі, однак ратифікований наступного дня в Берліні.

З цієї нагоди 8 травня щорічно в багатьох містах Європи, США та країнах, які приймали участь у Другій світовій війні проводяться велелюдні урочисті заходи.

Згідно Указу Президента України та Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років” Україна розпочала традицію святкування 8 травня в європейському дусі “Дня пам’яті та примирення”, що присвячений пам’яті жертв у Другій світовій війні.

Незважаючи на дощову погоду, сторожинчани, присутні на Центральному майдані Незалежності, вшанували подвиг українського народу, його значний внесок в перемогу у Другій світовій війні. У своїх промовах виступаючі висловили повагу усім борцям проти нацизму, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війні і в наш час.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні, Героїв небесної сотні, наших земляків, які полягли у зоні АТО. До Меморіалу Борцям за волю України та пам’ятної стели “Герої Підгір’я” були покладені вінки, квіти та лампадки.

Категорія: Важливо Новини району Фото
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ