В бібліотеці провели тренінгове заняття для батьків дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Міжнародний день сім’ї — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 15 травня. Напередодні в Сторожинецькій центральній районній бібліотеці відбулося тренінгове заняття Служби у справах дітей Сторожинецької РДА з батьками дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Перед запрошеними виступила начальник cлужби Косован Наталія Миколаївна, яка розповіла про важливу роль батьків у вихованні дітей

“З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, того, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополучні сім’ї – це міра розвитку і поступу держави.” – зазначили на зустрічі.

Підтримка української родини є важливим державним пріоритетом.В Україні розроблена стратегія демографічного розвитку на наступні 10 років. Діє Науково-дослідний Державний Інститут розвитку сім’ї та молоді.

Працівники районної бібліотеки організували годину спілкування «Духовний храм людини: сім’я, родина, рід», в якій наголосили, що книга – ідеальний посередник для діалогу дитини та дорослого, спільне читання сприяє об’єднанню сім’ї, має бібліотерапевтичний ефект в той час, коли діти і батьки часто не знаходять спільної мови, віддаляються один від одного.

Сучасні українські сім’ї дуже різні. Проте більшість з них потребують захисту і підтримки з боку держави. У свою чергу, сім’ї несуть відповідальність державного рівня за виховання дітей — нових членів нашого суспільства. З метою привернення уваги до проблем сім’ї, пошуку шляхів співробітництва з кожною сім’єю, було організовано анкетування «Читання із покоління в покоління», яке спрямоване на відродження традицій сімейного читання.

Директор районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Ткачук Мирослава Петрівна провела цікаві тренінгові заняття, в ході яких наголосила, що робота районного центру соціальних служб направлена на зміцнення одного із основних інститутів суспільства – сім’ї. Звісно на шляху до спільної «перемоги» чимало перешкод, але все ж ми робимо шляхетну справу – розуміємо, підтримуємо, допомагаємо.

Міцна родина, віра в Бога, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу. Дружна сім’я є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини. Давайте разом будувати щасливу українську сім’ю!

Джерело: завідувач відділом обслуговування Сторожинецької ЦРБ Кухарєва Н.М.

Категорія: Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ