У Банилові-Підгірному провели заходи, присвячені День Матері, Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги

Під гаслом “1939-1945. Пам’ятаємо!” проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі та Дню Матері в селі Банилів-Підгірний.

Для учнів 2 класів були проведені уроки пам’яті “Тих днів не змовкне слава” та бібліотечна година “Вони йшли на смерть за Батьківщину” , на яких висвітлили події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни .

Урок пам’яті “Тих днів не змовкне слава” був підготовлений та проведений бібліотекарями села спільно з вчителем початкових класів Абрамчук Аллою Сільвестрівною. Метою заходу було виховувати у дітей почуття патріотизму, поважного відношення до історичної пам’яті свого народу, моральної культури, розвивати здатність відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.

Під час свята ведучі Нагорська Оксана Володимирівна та Абрамчук Алла Сільвестрівна розповідали про важкі часи війни, незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про нелегке життя в тилу.

Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, всі вшанували хвилиною мовчання. Горіла свіча пам’яті, а діти з повагою і захопленням читали вірші. На грудях всіх присутніх червоніли маки – символи примирення та пам’яті про війну. Кожен розумів – потрібно вшанувати полеглих, подякувати живим, підтримати їх та їхні родини є наш обов’язок.

Війна принесла багато горя. Напевно, у кожній родині втратили дорогих людей, у багатьох з них навіть немає могили… Молоді хлопці та дівчата гинули в страшних боях, не скуштувавши як слід життя. А з війни поверталися каліки, не тільки з ранами на тілі, але й з болем у душі.

Та війна відкривала в людях і багато хорошого. Усі намагалися допомогти один одному в складних обставинах. Заради того, щоб звільнити рідну землю від загарбників, люди йшли на подвиги, жертвуючи своїм життям.

Бібліотекарами Коваль Тетяною Павлівною та Стратейчук Вірою Омелянівною був проведений бібліографічний огляд літератури “Тих днів не змовкне слава” , під час якого вони познайомили учнів з книгами, які через стільки років відкривають для нащадків сторінки подій тієї страшної війни і нашої Перемоги.

Також було зазначено, що під час Другої світової війни великий тягар ліг на плечі жінок. Тому всі присутні низько вклонились всім Матерям – тим, що не дочекались своїх дітей з війни і тим, що допомагали нашим солдатам в тилу і на передовій, і тим що зараз, в мирний час, віддають тепло і ласку своїм донькам і синам. В знак вдячності і пошани всім Матерям прозвучала пісня “Мати – тополя” у виконанні Оксани Володимирівни.

Закінчили свято учні танцем “Хочу жити без війни” немов заклик для дорослих від дітей: “Нам не треба війни, не треба! Ми за мир і спокій на землі! Ні – війні! Нехай буде Мир! Любімо одне одного!”

Категорія: Культура Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ