Щоб визначити результативність роботи учителів фізкультури – необхідно подивитися результати спартакіад

Впродовж 2016-2017 навчального року Сторожинецькою ДЮСШ проведено дві районні спартакіади школярів.

Їх мета – залучення якнайбільшого числа учнів загальноосвітніх шкіл до занять фізичною культурою і спортом, підведення підсумків позакласної роботи в районі, а також відбір кандидатів до збірних команд району з різних видів спорту для участі в обласних змаганнях школярів.

Районним змаганням передували шкільні спартакіади, товариські зустрічі між школами і змагання серед команд ДЮСШ тощо.

У змаганнях районних спартакіад серед учнів ЗНЗ взяли участь збірні команди всіх 28 ЗОШ І-ІІІ ступенів та 14 з 18 ЗОШ І-ІІ ступенів.

В попередніх шкільних змаганнях взяли участь більше чотирьох тисяч учнів. У фінальних  районних змаганнях спартакіади брали участь 2435 учнів у 18 видах спорту серед ЗОШ І-ІІІ ступенів та 538 учнів у 8 видах спорту серед ЗОШ І-ІІ ступенів. Також проводилися змагання з 3 видів спорту, що не входять в залік районної спартакіади, в яких взяли участь 411 учнів ЗОШ району.

За результатами проведеної районної спартакіади з 18 видів спорту серед ЗОШ І-ІІІ ступенів, підтвердили високу технічну і тактичну підготовку школярі Сторожинецького районного ліцею, Красноїльської гімназії та Сторожинецької районної гімназії, які посіли відповідно І, ІІ та ІІІ місця в загальнокомандному заліку спартакіади.

Районна спартакіада також проводиться із 8 видів спорту серед учнів ЗОШ І-ІІ ступенів. Із 18 шкіл району участь у змаганнях взяли 14 шкіл. За  підведеними підсумками районної спартакіади, серед ЗОШ І-ІІ ступенів, підтвердили високу технічну і тактичну підготовку школярі Зруб-Комарівської ЗОШ, Старокрасношорської ЗОШ та Чудейської ЗОШ №3, які посіли відповідно І, ІІ та ІІІ місця в загальнокомандному заліку районної спартакіади.

В напрямку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи необхідно проводити в кожній школі шкільну спартакіаду. Висвітлювати спортивні заходи в шкільній газеті, на стендах, таблицях та ЗМІ.

Якщо такого висвітлення в окремих школах немає – значить, шкільна спартакіада не проводиться і тому необхідно задати питання – а чи потрібен навчальному закладу “фахівець” з фізичної культури.

Щоб покращити роботу в загальноосвітніх школах в напряму розвитку фізичного виховання, у ЗНЗ повинні працювали фахівці з фізкультурною освітою.

На практиці, в окремих випадках, уроки фізичного виховання викладають вчителі праці, музики та інші. Щоб визначити результативність їхнього викладання, немає потреби відвідувати уроки, перевіряти методику навчання та підготовку до уроку – це все показує підготовленість шкільних команд до районної спартакіади.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Інформація Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ