Зустріч за круглим столом “Кава з консулом”

Мережа Центрів європейської інформації минулого року започаткувала у бібліотеках України проект “Кава з консулом”.  У травні місяці в бібліотеках відбуваються зустрічі з консулами європейських країн, які присвячені Дню Європи.

В п’ятницю у читальному залі Сторожинецької районної бібліотеки відбулась зустріч з Генеральним консулом Румунії у Чернівцях Елеонорою Молдован. На зустріч було запрошено представників органів місцевого самоврядування Сторожинецького району та Сторожинецької ОТГ, мешканців населених пунктів району, де компактно проживають представники румунської національності, працівників ЗМІ, бібліотекарів району.

Генеральний консул щиро привітала українців із набуттям безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Також у своїй розмові з присутніми представниця Румунії розповіла про відносини України та Румунії, висловивши впевненість у подальшій тісній співпраці та взаєморозумінні між нашими народами. На всі запитання, які виникали під час зустрічі, пані Елеонора давала вичерпні відповіді.

Директор ЦБС Іванна Лугина розповіла про добросусідські відносини та співпрацю між бібліотечними установами Сторожинецького району та Сучавського повіту і поділилася планами на подальшу співпрацю. Під час зустрічі генеральний консул Румунії подарувала підбірку нової різнопланової румунської літератури для бібліотек сторожинеччини.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ