В школах Сторожинецького району пролунав останній дзвоник

Сьогодні, 26 травня 2017 року, в школах Сторожинеччини пролунав останній дзвоник. Завтра школярі підуть на очікувані літні канікули, хоча декого з них чекають іспити та продовження здачі ЗНО, сесія якого розпочалася у вівторок.

Річний освітній шлях закінчили 12,8 тис. учнів, які навчаються в 47 навчальних закладах Сторожинецького району. 1008 з них стали випускниками 9 класу, а 733 – випускниками 11 класу.

Серед всіх громад району, найбільше учнів в Сторожинецькій ОТГ- 4507, яких навчали 562 педагоги. В громаді 225 випускників 11 класу і 388 – дев’ятого.

Сьогодні святкують усі: першокласники, які успішно опанували книжку – “Буквар”, подолали свою першу шкільну сходинку і стали почесними членами великої шкільної родини, випускники початкової школи, які не менш успішно склали перший дорослий іспит – державну підсумкову атестацію. Та найбільш хвилюючим це свято є для наших випускників, які прощаються зі своїми шкільними роками.

Значними результатами увінчалася участь школярів району в олімпіадах, конкурсах, змаганнях, фестивалях. Дані заходи допомагають учням усвідомити і прийняти рішення, якою стежиною йти далі, як важливо в житті вибрати свою професію. Доцільно пригадати слова великого педагога В.Сухомлинського: “Якби не було мрії, праця б втратила свою привабливість. У мрії – краса праці!”.

Свято Останнього дзвоника пройшло у вигляді урочистої лінійки. Під час проведення у кожному закладі використано державну та національну символіку, з виконанням Державного Гімну. Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які віддали життя за наше мирне небо, за наше майбутнє. На свято були запрошені батьки, вчителі, представники державних установ, громадськості, волонтери, учасники АТО.

З вітальними словами та словами подяки до присутніх звернулись представники державної влади, директори шкіл, перші вчителі, батьки, випускники. Учнів, які успішно відзначились у навчанні, спорті, позакласній роботі та їх педагогів нагороджено грамотами.

Пануванню святкової атмосфери сприяло естетичне оформлення, святкова форма з елементами української символіки в одязі, музика, проведення флеш-мобів.

У загальноосвітніх закладах району проведено уроки для випускників “Одинадцять видатних подій у житті класу”, “Сторінки шкільного життя”.

Хочеться привітати школярів з закінченням навчання. Випускники сьогодні символічно прощаються з безтурботним життям і попереду у них самостійний шлях, здобуття професії, побудова власної сім’ї.

Бажаємо оптимізму, натхнення та наполегливості у плаванні по величезному океані життя. Ви – майбутнє України!

Категорія: Важливо Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ