В Банилові-Підгірному провели захід “З родини йде життя людини”

«Родина – це таке маленьке слово,
А скільки ж в ньому сенсу, доброти.
Це – мами перша колискова,
Це – батьків прояв теплоти».

Кожен рід – це високе дерево, на якому гілочки, які швидко ростуть, міцніють, живляться соками великої гілки – сім’ї…

Однією з найважливіших складових частин в житті кожної людини є сім’я. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовні основи, закладені в родині, створять основу тієї особистості, якою буде людина протягом свого життя.

“З родини йде життя людини” – під такою назвою провели родинне свято в Банилові-Підгірному вчитель початкових класів Абрамчук Алла Сільвестрівна спільно з бібліотекаріями села, на яке були запрошені батьки, рідні та друзі учнів 2 класу, а також адміністрація школи.

Захід розпочався розповіддю Алли Сільвестрівни про важливість сімейних цінностей, збереження правильних відносин між старшим поколінням і дітьми, про традиційну побудову української родини, з беззаперечним авторитетом її голови – батька та теплом і затишком, створеними матір’ю. В сім’ї батьки повинні бути гідним прикладом для своїх дітей. Найсвятішим же обов’язком та неоплатним боргом дітей є шанування своїх батьків та догляд за ними в старості. Для всіх присутніх прозвучала пісня у виконанні Нагорської Оксани Володимирівни « Українська родина»

Учні 2 класу подарували незабутні хвилини для своїх батьків та інших родичів – звучали вірші і пісні про родину та родовід, про батька та матір, дідуся й бабусю. Діти подарували таночки татусям та матусям, але особливою ніжністю був наповнений танець для бабусь, під час якого на очах присутніх були сльози щастя. Дійство розчулило всіх присутніх на святі, як дорослих так і дітей.

Було дуже приємно, що на гостини завітало настільки багато рідних, що не було жодного вільного місця. І ось така велика дружня класна родина на завершення свята спільно з запрошеними гостями і дітками виконали пісню Н. Яремчука “Родино родино від батька й до сина…” і клас наповнився родинним духом, духовним єднанням поколінь, всі присутні стали ніби одна велика українська родина.

Завершальним акордом всього дійства були чудові слова директора гімназії Червоняк Галини Євгенівни про велике значення сім’ї у житті дітей та про необхідність проведення таких свят. Галина Євгенівна спільно з заступником директора з навчально-виховної роботи гімназії Петращук Марією Октавьянівною та заступником директора з навчально-виховної роботи в початковій школі Чорнолюк Світланою Іванівною вручили діткам та батькам грамоти як підсумок їх досягнень в навчальному році.

Насамкінець заходу всі присутні познайомилися із книжково-ілюстративною виставкою “З родини йде життя людини” та сфотографувалися на згадку.

“Наші діти – наше майбутнє, вони продовжувачі родинних традицій, родовідної пам’яті. Маємо надію, що діти берегтимуть найдрібніші згадки про своїх рідних і передадуть цю пам’ять своїм нащадкам. Не можна переривати ланцюжок пам’яті, який з’єднує наші покоління. Чим міцнішим буде цей ланцюжок, тим міцніше буде наше коріння, тим міцніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна,” – зазначили на святі.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ