Сторожинецькі школярі взяли срібну нагороду на Всеукраїнському конкурсі “Стежками літературних героїв”

Буктрейлер

Учні Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 взяли участь в конкурсі буктрейлерів “Стежками літературних героїв”, який проходив в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного проекту “Філологічний Олімп”, та посіли почесне ІІ місце.

Завдання конкурсу – мотивувати школярів до читання через використання інформаційно-комунікативних технологій; популяризація книги, підтримка творчих форм залучення дітей до читання.

Буктрейлер – це короткий відеоролик за мотивами книги, кліп про книгу. Метою створення буктрейлера є спонукання до прочитання книги. Його особливістю є те, що розповідь про книгу подається в образній формі і у будь-якому жанрі: відеофільм, рекламний ролик, мультфільм, комікс, колаж, інсценізація, музичний кліп тощо.

Перші відеоролики про книгу почали з’являтися в 2002 році. В Україні буктрейлери стали популярними з 2009 року.

Створення буктрейлеру стало справжнім видом мистецтва. Творча група учнів Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 під керівництвом учителя зарубіжної літератури Балінової Віри Дмитрівни створили два буктрейлери на книгу відомої канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері “Енн із Зелених дахів”.

Родзинкою роботи, яка й виграла ІІ місце на всеукраїнському етапі, є сцени з роману, які розіграли актори народного аматорського театру “Темп” (керівник Тетяна Михайлівна Кокошина). Ігор Михайлович Мисько дуже талановито зіграв роль доброзичливого Метью Катберта, а Орися Костянтинівна Вікірюк неймовірно вдало створила образ вимогливої Марілли Катберт. Мрійливу та щиру головну героїню роману зіграла учениця 8-Б класу Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Руснак Маріанна. 

Автором ідеї буктрейлерів є учениця 7-Б класу Біндяк Дана, яка нещодавно стала переможницею обласного етапу фестивалю дитячого читання “Книгоманія” та представляла Буковину на Львівському книжковому форумі, де опинилася у центрі захоплюючої круговерті книжок, читачів, літераторів, видавців та отримала позитивні враження.

“Дуже добре, що на рівні держави проводяться різноманітні заходи та конкурси, які направлені на підтримку читання, адже читати – це модно! Наприклад, у Швеції діє Національна програма підтримки читання. До неї залучають навіть футбольних тренерів дитячих команд. Вони агітують дітей до читання і про читають разом з ними.

Чому книга є цінністю? Бо про всі можливі життєві цінності написано саме в книжках. Тож читайте та пізнавайте світ і себе” – зазначає Віра Дмитрівна.

Категорія: Культура Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ