Дискусія по взаємодії депутатів та громадськості за участі нардепів

  main

26 червня 2015 року у  приміщенні Сторожинецької центральної районної бібліотеки відбулася публічна дискусія на тему «Громадянин та народний депутат: як продуктивно співпрацювати», яку організували представники Громадянської мережі “ОПОРА” за підтримки Програми USAID “Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”.

У дискусії взяли участь місцеві експерти, представники громадських організацій, громадські активісти та народні депутати від виборчих округів №202 та №203 Рибак Іван Петрович та Тиміш Григорій Іванович.

Громадянин та нардеп

Присутні обговорили шляхи взаємодії громадян з парламентарями, актуальні проблеми вищесказаних округів та розглянули, як провадять свою роботу народні депутати на своїх виборчих округах.

“Ми організували цей захід з метою налагодження взаємодії між громадою та народними депутатами, – розповідає активістка громадянської мережі “ОПОРА” Надія Бабинська. – Хотілося б щоб громада була активнішою, щоб була вимога до якісної роботи народних депутатів. Чим активніше громада – тим краще буде працювати народний депутат, тому що якщо немає вимог суспільства на якіснішу роботу, то ніхто і не буде працювати як треба.”

2

“Взагалі задоволений тим, що до нас завітали двоє народних депутатів, які повязані з Сторожинецькийм районом. Хотілося би більшу відвідуваність, але розуміємо що наклалося з іншими заходами. – розповідає консультант проекту по моніторингу роботи народних депутатів громадянської мережі “ОПОРА” Владислав Баранський – На заході були запропоновані варіанти комунікації з народними депутатами і вони пішли назустріч. Сподіваємося, що ця комунікація вийде за межі даного заходу і продовжиться в майбутньому. Найближчим часом будемо проводити подібні заходи в Новоселиці та Хотині, а тепер плануємо робити моніторинг роботи приймалень нардепів, їхніх візитів в округ та їхню роботу з виборцями на місцях. Так само ми будемо моніторити їхню законотворчу діяльність”

Дискусія

“Я вважаю, що питання публічної дискусії про ефективну взаємодію громадянина і народного депутата залишилось відкритим, – коментує голова СММГО “МіСто” Максим Пансик. – Тобто, як і присутні громадські активісти, так і народні депутати озвучили немало цікавих пропозицій щодо вдосконалення комунікації і кооперації   народного депутата і громадянина. Та ці пропозиції – це спільні теоретичні напрацювання, які потребують практичної реалізації. Реалізація ж потребує законодавчої бази… Отже, і народним обранцям, і виборцям потрібно проробити титанічну роботу. Виходимо на тавтологічне – співпрацювати, щоб вдосконалити співпрацю.

Формат заходу мені сподобався. Можливо хтось скаже, що мала явка активістів – це слабка сторона, але ні. Два народних депутати, десятка активістів, два журналісти і понад дві години для комунікації – це формула  ефективного заходу. До того ж, сьогоднішній день для Сторожинця може стати днем депутатського десанту.

На мою думку народні депутати Рибак Іван Петрович і Тіміш Григорій Іванович із ефективною комунікацією з громадськими активістами впорались. Спілкування хоч і стосувалось складної теми, але пройшло доволі легко. Особливо сподобалось, що пан Тіміш на мій усний запит дав обіцянку провести майстер-клас з ефективного написання проектів для залучення іноземних грантів і поліпшення різних сфер нашого міста і району, в майбутньому Сторожинецької територіальної громади. Громадські активісти, громадські організації і ініціативні групи, будьмо готові!

Дякую активістам Чернівецького представництва громадської мережі «Опора» за організований захід. Друзі, з радістю підтримував, підтримую і буду підтримувати ваші ініціативи, особливо якщо в них задіяне моє рідне місто Сторожинець. Щиро вдячний громадським активістам нашого міста і району, журналістам Сторожинець.Інфо і працівникам Сторожинецької районної бібліотеки за участь і сприяння у організації заходу.”

Категорія: Події Політика
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ