До “Танку” будуть тягнути водопровід

main

В неділю відбулися збори громади з десяти вулиць: 40 років Перемоги, Копайгородської, Нікітіна, Зеленої, Косівської та пров. Косівської, І. Франка, Льва Толстого, Сагайдачного і частково Чернівецької з питання централізованого водопостачання.

4

“Почалося з того, що жителі громади звернулися до мене, як до депутата від цього виборчого округу, з проханням допомогти організувати центральне водопостачання, – розповідає депутат міської ради Василь Степанович Антонюк. – Це пов’язано з тим, що в криницях пропадає вода, і чим раз треба копати глибше. А на сьогоднішній день зробити колодязь на 25 метрів – це мінімум 30-35 тис. грн. і немає 100% гарантії, що там буде вода, придатна для споживання. Я зробив депутатський запит до міської ради з такою пропозицією.

3

В мерії та ЖКГ зазначили, що нічого не мають проти, адже місту потрібні нові споживачі. Також в міській раді повідомили, що вони можуть розглядати питання дольової участі після виготовлення проекту та кошторису.

В неділю ми зібрали близько 55 жителів. На цьому зібранні було вирішено створити громадське об’єднання та вибрали голову, бухгалтера та секретаря.
Так як проект в стадії розробки, попередньо було оголошена приблизна сума, в яку обійдеться водопровід кожному споживачу – біля 7 тис. грн. Також на зборах поступила пропозиція встановити на самій верхній точці підйому водонапірну башту ємкістю 50 м³, що дозволить мати воду жителям цих вулиць цілодобово. Ємкість під башту вже знайшли – вона зроблена з харчової нержавіючої сталі, всередині емальована.

2

Дуже багато нарікань на зборах було на рахунок водовідведення. Постійно задається питання, коли будуть зроблені каналізаційні мережі. Скоріше всього, цей проект буде реалізований після побудови очисних споруд в місті.

Вода на Чернівецьку

Тепер центральне водопостачання на ці вулиці буде залежати від участі громади – чим швидше будуть зібрані кошти, тим швидше ми зможемо приступити до реалізації цього проекту, так як ціни на матеріали і на виконання робіт постійно ростуть.

Громада цих вулиць сподівається на підтримку міської ради і допомогу в цьому важливому для людей проекті. Вода – це життя!”

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ