Діалог влади з учасниками АТО

main

В вівторок, 30.06.15 р., в залі засідань Сторожинецької РДА пройшла відкрита зустріч учасників АТО та бойових дій з представниками різних державних установ та організацій. Також на заході були присутні голови сільських рад, представники військкомату, міліції, лікарні. Представники від Сторожинецького РЕМ та УкрПошти на зустріч не з’явилися, хоча до них були певні питання.

13

Вів зустріч голова Сторожинецької РДА Бартош Я.М. На заході були озвучені питання, що стосувалися різних сфер взаємодії бійців, що повернулися зі Сходу України з різними органами місцевого самоврядування, установами та організаціями. Зокрема, начальник УПСЗН  Пуздряк Г.М розповів про пільги, які надаються державою для учасників АТО, а також відповів на запитання від присутніх.

4

“Дуже болючим було питання про землю, яке, можна сказати, було основним на цій зустрічі, – розповідає голова Осередку учасників АТО Кривко С.С. – Голови сільських рад ділилися проблемами, що пов’язані з земельним питанням. Наприклад, голова Михальчанської сільради Шевчук З.І. розповідав, що для п’яти бійців вони вже знайшли земельні ділянки, а для решти – зараз земля нажаль відсутня. І це питання для них зараз пріоритетне.

9

Також голови сільрад розповідали, що земля, яка виділяється для учасників АТО, вона, м’яко кажучи, не зовсім придатна для використання за цільовим призначенням. Голова Сторожинецької РДА пообіцяв, що адміністрація буде більш тісно співпрацювати з сільськими радами в земельних питаннях.

11

Також піднімалося питання на рахунок нерухомості в Сторожинці, оскільки багато учасників АТО з міста не мають власного житла та вимушені проживати в зйомних квартирах, на які пільги на різні послуги не розповсюджуються, так як більшість квартировласників не горять бажанням заключати договори оренди.

5

Взагалі дуже радує, що такі діалоги проводяться. Зараз така ситуація, що законодавча база є, а самого алгоритму вирішення болючих питань – поки що немає. І хотілося би щоб надалі всі організації та установи йшли на співпрацю, щоб ми разом проходили шлях вирішення всіх проблем, які зараз постають перед хлопцями, що повертаються з Сходу України.”

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ