Лісові дороги в Банилівському лісництві

main

На зборах сіл Банилова-Підгірного, Давидівки та Черешу часто звучала репліка, що дороги в жахливому стані через те, що їх постійно розбивають лісовози. Перебуваючи на місці, ми попросили місцевого жителя показати нам об’їзну гравійну дорогу Банилова-Підгірного та лісові дороги, по яких кожен день їздять лісовози.

В Сторожинецькому держлісгоспі нам розповіли, що за власні кошти підприємства були зроблені дороги лісогосподарського значення для вивезення деревини та перевезення людей. Крім того ці дороги використовуються для протипожежної безпеки, для рекреації та відпочинку.

Дороги

Всього на балансі держлісгоспу є 275 кілометрів лісових доріг, на утримання яких щорічно витрачається більше 2 млн. грн власних коштів підприємства, зокрема в Банилівському та Гільчанському лісництві біля 30 км лісових доріг, які зараз всі в доброму стані – тобто легковим автомобілем можна добратися до будь-якої точки дороги.

3_1

Також в держлісгоспі зазначити, що в напрямку Банилова-Підгірного працює тільки два державних лісовози. Інший вантажної техніки на цьому напрямку підприємство не використовує. За словами місцевих жителів, у них в селі приватних лісовозів в декілька разів більше.

4

Сторожинецький держлісгосп перерахував в бюджет Банилова-Підгірного за 2014 р. 665 тис. грн, а за І півріччя 2015 р. – 385 тис. грн. При чому за лісові ресурси за півтора року – 515 тис. грн., ПДФО – 479 тис. грн. та плата за землю -55 тис. грн.

5

За минулий рік з Банилівського та Гільчанського лісництва 45% заготовленої деревини з верхніх складів було реалізовано підприємцям та місцевому населенню. Також потрібно зазначити, що держлісгосп забезпечує майже всі районні державні установи дровами для опалення, а це і ФАПи, дитячі садочки, лікарні, школи, сільські ради.

2_1

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ