Розквіт Сторожинця. Інтерв’ю з мером міста

Карлійчук М.М.

Вже деякий час на очах громади міста проводиться масштабна реконструкція Майдану Незалежності м. Сторожинець. З проханням прокоментувати цю подію, а також поділитися майбутніми планами, ми звернулися до мера міста Карлійчука Миколи Миколайовича.

Карлійчук М.М.– Розкажіть, будь ласка, про ремонт Центральної площі міста, як він проходить та коли плануєте завершити?

– На ремонт Майдану Незалежності м. Сторожинець були виділені кошти в сумі 840 тис. грн. на сесії міської ради – це був залишок коштів на кінець минулого року. Завершити плануємо до 12 квітня цього року, щоб встигнути до Великодніх свят.

Бригада, яка виконує роботу по вкладанню площі міста, має великий досвід роботи. Вони виконували аналогічні проекти в м. Львів, м. Кам’янець-Подільський та замощували бруківкою площу Філармонії в м. Чернівці. Відгуки тільки позитивні.

– Чому плитку для Майдану Незалежності міста закупили аж із м. Снятина, а не сторожинецьку чи чернівецьку?

– Якісну тротуарну бруківку виробляв підприємець Кривко О.Р., член виконкому. Його плитку знають в місті, нею замощені майже всі тротуари та парк ім. Ю. Федьковича, вона витримала вже 4-5 сезонів, претензій по якості немає.

Ми зверталися до нього з питанням, чи зможе він на протязі місяця-півтора забезпечити 2800 м² плитки. Але в зв’язку з особистими проблемами та відсутністю матеріалів (щебінь вони отримували з Кіровоградської області) ми вимушені були шукати інший шлях вирішення проблеми.

Тротуарна бруківка, наприклад, чернівецьких підприємств нам не підійшла по якості і цінах. Для прикладу можна порівняти плитку біля нового пам’ятника Т. Шевченку (це плитка, вироблена в Сторожинецькому районі) з бруківкою з м. Снятин.

Підприємство “ТоМаШ” більше 15 років займається випуском бруківки, випускає від 600-800 м² на добу. Важливим було те, що підприємство згодилося відпустити тротуарну плитку по старих цінах.

– Які подальші плани по благоустрою міста?

Ми плануємо і вже затверджено виділення фінансів – більше 500 тис. грн. – на заміну водопровідних труб та асфальтування і укладання тротуарної бруківки, бордюрів та поребриків біля Будинку національних культур (по вул. Чернівецькій від РБНК до мостика в напрямку мікрорайону). Буде проведено асфальтування дорожнього покриття по вул. Чаплигіна до дитячого садочка №7.

З 23.03.15 р. розпочнеться грейдерування всіх автомобільних шляхів з гравійним покриттям – це Заріччя, Кошково, Майдан, вул. Якобашвілі, вул. Клинівська, вул. Пушкіна, вул. Лєрмонтова, вул. Фізкультурна, вул. Залізнична і новий мікрорайон за школою-інтернат.

Усі роботи по грейдеруванню буде проводити комунальне підприємство “Карп-Еко 2010” (Карп Григорій Драгушович). Автогрейдер вони відремонтували, а місто зробило запаси гравійної суміші в розмірі 1500 м³.

На продовження освітлення вулиць виділено 100 тис. грн. Працюють комісії в складі депутатів міської ради для аналізу ситуації на дорогах і там, де необхідно, буде встановлено додаткове освітлення проїжджої  частини.

Також на 2015 р. заплановано і розробляється проектна документація на заміну водопроводу по вул. Хотинській і по вул. О. Кобилянської до вул. Мічуріна. На це планується витратити більше 600 тис. грн.

За зверненням жителів вул. Б. Хмельницького (Майдан) та в зв’язку з тим, що школа на Майдані розташована близько до проїжджої частини, ми разом з ДАІ розлянемо можливість встановити там одного чи декількох “лежачих поліцейських” в І півріччі. Також хочу звернутися до водіїв міста з проханням неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, адже на дорозі ви відповідальні не тільки за себе, а й за оточуючих вас людей.

З 18.03.15 р. розпочато роботу по оновленню дорожніх знаків. Всього буде встановлено близько 90 шт., як оновлених старих, так і нових. (Докладніше)

Буде оновлено дорожню розмітку по всіх вулицях нашого міста. Було досягнуто домовленості з спеціалізованою організацією з м. Чернівці, що при сприятливих погодніх умовах, але не раніше ніж через тиждень, буде проведено відновлення дорожньої розмітки (пішохідних переходів та вказівників руху) на всій території Сторожинця.

Ми організовуємо жителів міста, які мають активну громадську позицію, робити обходи під час місячника благоустрою, переконувати громадян приводити до ладу свої оселі, проводити ремонт огорож та прибирання прилеглих територій, адже ніхто крім нас, жителів міста, не буде займатися цими питаннями.

Мерія міста перед Великоднем підведе підсумки по благоустрою території і в результаті будуть відзначені кращі господарі (власники домогосподарств). Також заплановано відзначити нагородами кращі клумби, кращі сквери тощо.

Я особисто звертаюся до всіх жителів Сторожинця з проханням не бути в стороні, а впливати на створення сучасних, здорових умов для проживання в нашому місті.

Вірю в те, що краса міста буде поштовхом для інвестицій в наш край, і, як наслідок, до створення нових підприємств, нових робочих місць.

Я дякую депутатам міста та членам виконкому за те, що є повне взаєморозуміння працювати на громаду і для людей, переборовши всі перешкоди. А жителі міста дадуть свою оцінку.

 

Незважаючи на те, що в країні складна ситуація і деякі представники місцевої влади категорично проти розвитку, місто не повинно завмирати. Ми віримо в те, що наступить мир в нашій країні, адже все що ми робимо – робимо для людей.

Я бачу позитивний результат тільки в єдності, в підтримці одне одного і в прямуванні разом до спільної мети, не піддаючись тим силам, які хочуть жити по принципу: “чим гірше буде для когось, тим ліпше буде для них”.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ