“Автомат” з’їв підприємцю багато нервів

Сторожинецький РЕМ

Вже декілька разів до нас зверталися з різного роду проблемними питаннями, що стосувалися Сторожинецького РЕМ, який є монополістом по енергопостачанню в районі. У приватного підприємця Василя О. з Сторожинецького району виникла позаштатна ситуація, пов’язана з електропостачанням.

Згідного його спостережень, в останні дні постійно почав “вибивати” захисний автоматичний вимикач, який знаходиться разом з лічильникм в запломбованій пломбою РЕМу трансформаторній підстанції. Лічильник винесений також назовні на трансформаторну підстанцію, доступу до якої не має ні підприємець, ні особа, яка відповідає за електрогоспордарство.

Підприємець звернувся в РЕМ з проханням замінити несправний автомат або встановити причину несправності, оскільки від електропостачання залежало функціонування харчувального закладу та магазину. Основною проблемою стало те, що виник ризик псування значної кількість продуктів, яка знаходилась в холодильниках.

Зателефонувавши заступнику начальника Сторожинецького РЕМ з проханням вирішити проблеми з енергопостачанням, отримав рекомендацію подзвонити в call-center Обленерго. Після дзвінка в call-center, підприємця знову направили до заступника начальника з енергозбуту РЕМу в Сторожинці, який в свою чергу повідомив, що підприємцю необхідно з’явитись в РЕМ, написати заяву на заміну несправного автомату, після цього буде виготовлена необхідна документація, потім необхідно буде проплатити підключення та відключення (яке, на думку підприємця, взагалі не треба робити, оскільки загальний запобіжний автомат працював справно), потім після цього по можливості на місце виїде бригада електриків для ремонту.

Жодні пояснення щодо того, що зараз надворі сильна спека і без електрики псуються продукти в холодильниках і крім того, назавтра необхідно виконати замовлення на приготування їжі для більш ніж 300 чоловік – на посадову особу не подіяли. Також підприємець зазначав, що як лічильник, так і трансформаторна підстанція знаходиться на балансі РЕМу і законного доступу до неї він не має.

Витративши багато часу та нервів, Василь звернувся до начальника РЕМу, який, незважаючи на свою відпустку, таки допоміг вирішити цю проблему.

Підприємець також зазначив, що має намір звернутися по цьому питанню в Антимонопольний комітет, оскільки він вже не перший раз зустрічається з бюрократією, яка стосується саме роботи РЕМу.

Оскільки начальник РЕМ зараз у відпустці, то з проханням роз’яснити, як діяти в таких ситуаціях і які потрібні для цього документи, ми звернулися до головного інженера Сторожинецького РЕМ Андрія Івановича Щербатюка:

“Для вирішення таких нештатних ситуацій споживач звертається в РЕМ з письмовою заявою для виклику представника, тобто в даному випадку інспектора енергоінспеції Сторожинецького РЕМ.

Після звернення складається кошторис на виклик представника і здійснюється проплата. Потім споживач знімає пломбу та усуває пошкодження в своєму електрообладнанні та повідомляє РЕМ по факту виконаної роботи. Представник РЕМ перевіряє та пломбує.

Проблемний випадок, пов’язаний з цим підприємцем, ми вже вирішили. Конкретно в цій ситуації згідно додатку №14 до Договору про постачання електричної енергії між Сторожинецьким РЕМ та підприємцем межа відповідальності між РЕМ та споживачем в РУ 0,4 кВ від КТП-304 знаходиться на верхніх губках автоматичного вимикача даного споживача. Проблема ж була на нижніх губках “автомата”, а саме “відпущений” контакт, що призводило до перегріву та спрацювання теплового реле на вимкнення.

Хочу зазначити, що всі ми люди і завжди підемо назустріч користувачам, особливо в аварійних або нештатних ситуаціях”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ